GÜNDEM

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayında yeni gelişme! İbrahim Tatlıses neden nasıl vuruldu? İbrahim Tatlıses'i kim öldürmeye çalıştı?

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı 14 Mart 2011'deki silahlı saldırıda, asistanı ve şoförüne de ateş edilmesine ilişkin yeniden görülen davada mütalaa açıklandı. İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayında sanıklar için istenen cezalar belli oldu.

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayında yeni gelişme yaşandı. Sanıklardan üçünün 26 yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Abdullah Uçmak katılırken, yine başka suçtan tutuklu sanık Ersin Altun'a bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıldı.

İbrahim Tatlıses'in o dönem asistanlığını yapan Buket Çakıcı ve şoförü Hakan Çalışkan'ın avukatları ile sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı celse arasında sunduğu esasa ilişkin mütalaayı tekrar ettiğini söyledi.

Mütalaada, sanık Emin Birdal'ın, silahlı terör örgütü mensubu "Rojglav" kod adlı kişi tarafından sansasyonel eylemlerde kullanılmak üzere sanık Abdulvahip İş aracılığıyla gönderilen patlayıcı maddeleri alıp sanıklardan Nihat Şimşek'e ulaştırarak örgüte silah sağlama suçunu işlediği kaydedildi.