GÜNDEM

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni açıklama! Koronavirüs kısıtlamalarından kimler muaf olacak?

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan "sıkça sorulan sorular" bölümünde, koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili 24 soru ve cevaba yer verildi. 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne "cuma namazı" istisnası getirilirken, kafaları karıştıran birçok soruya açıklık getirildi.

İçişleri Bakanlığı, bu akşam uygulamaya konacak olan yeni Koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin olarak sıkça sorulan soruları yanıtladı. 

İçişleri Bakanlığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin cuma namazı düzenlemesi olacağını duyururken, cuma namazına denk gelen saatlerin kısıtlamaya dahil olmadığını bildirdi. Peki kimler yasaklardan muaf olacak? 

24 sorunun ele alındığı bilgilendirme metninde, hayvan severlerin hafta sonlarında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında da sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını giderebilecekleri belirtildi.

Tekel büfelerin de akşam 22.00'ye kadar çalışacağı belirtilen metinde, pastaneler ile simit, börek, poğaça vb. ürünleri üreten ve satan işyerlerinin sadece bu ürünlerin satışını sabah 08:00-10:00 saatleri arasında gel-al şeklinde yapabilecekleri aktarıldı.