GÜNDEM

İdlib şehidinin ailesine gönderdiği son mesajları yürekleri dağladı

İdlib'de şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz, internetten annesi Hatice Yılmaz’a gönderdiği son mesajlar yürekleri dağladı.

İdlib kentinde rejimin hava saldırısında şehit olan askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz, internetten annesi Hatice Yılmaz’a gönderdiği fotoğraf ve videolarla Suriye’de özellikle çocukların yaşadığı dramı şu mesajlarla anlattı:

"Kıyamam yüreğim sızlıyor onları görünce. Üstleri başları yırtık, ayaklarında ne ayakkabı var ne çorap. Korku dolu gözlerle bakıyorlar. Ne okul var ne market, kiminin ailesi bile yok. Çoğunun ayağında çorap yoktu. Hepsini topladık, kendi çoraplarımızdan kendi ellerimizle giydirdik tek tek kıyafet verdik. Savaş psikolojilerini mahvediyor anne. Çocukların kimin çocuğu olursa olsun onlara bu hayatı büyükleri yüzünden yaşıyorlar. Bizi görünce umut dolu gözlerle bakıyorlar. Elimizden ne gelirse paylaşıyoruz."

Görev yaptıkları köyde çocukların bulunduğu bölgenin onlardan 2 gün sonra rejim unsurlarınca bombalandığını anlatan şehit Muhammed Yılmaz, diğer mesajlarında ise; "Türk askerinden başka tutunacakları dal yok anne. Uçakları köyleri vuruyor, cayır cayır yandı çocuklar. Rabbim bu çocukların gözyaşlarına dur der inşallah. Arap’ı, Kürt’ü fark etmez çocuk, çocuktur. Allah yardım etsin. Emir gelene kadar buradayız, biz buradayken hiçbirinin kılına zarar gelmez. Biz gidince gene olacak"

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Suriye’nin İdlib kentinde rejimin hava saldırısında şehit olan askerlerden Kütahyalı Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz’ın da yer aldığı ve saldırıdan 1 saat çekildiği belirtilen bir video ortaya çıktı.

Yorumlar
Günün Manşetleri