GÜNDEM

İdlib'de ateşkes resmen başladı

Rusya'da, İdlib için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ateşkes konusunda anlaşmaya vardılar. Anlaşma TSİ ile 00.01 itibariyle yürürlüğe girdi.

İdlib'de yaşanan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2 saat süren baş başa görüşmesinin ardından heyetlar arası toplantıya geçildi. 5 saat 40 dakika süren görüşmelerin ardından kameralar karşısına geçen 2 lider anlaşma şartlarını dünyaya ilan etti.

"REJİMİN YAPACAĞI SALDIRILARA TÜM GÜCÜMÜZ CEVAP VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gece gece yarısı itibariyle ateşkes yürürlüğe girecektir. Ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmalarımız sürecektir. İhtiyaç sahibi Suriyelilere yardım için birlikte çalışacağız. Türkiye bu süreçte rejimin yapabileceği her türlü saldırıya tüm gücüyle cevap verme hakkını saklı tutacaktır. Bu süreç içerisinde mevkidaşımla irtibat halinde olacağız. Türkiye bölgedeki inisiyatiflerini sürdürmekte kararlıdır. Cenevre'de kurulan siyasi çözüm masasının kalıcı barış için yegane fırsat olduğunu vurgulamak istiyorum." uyarısında bulunmuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANLAŞMA MADDELERİNİ DUYURMUŞTU

*İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır.

*Türk ve Rus devriyeleri, 15 Martta M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in batısı) Ain Al Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır

*M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecek. 7 gün içinde esasları kararlaştırılacak

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri