GÜNDEM

İdlib'de Türk Rus ortak devriyesi sırasında bombalı saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib'de Tük ve Rus askerlerinin gerçekleştirdiği ortak devriyede bir bombanın infilak ettirildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Bugün Eriha ile Urum el Coz yerleşimleri arasındaki güzergahta ortak devriye faaliyeti gerçekleştirildiği sırada, militanlar M4 karayolundaki durumun izlenmesinin engellenmesi amacıyla bir terör saldırısı girişiminde bulundu." dedi.

PERSONEL TAŞIYICIDA KÜÇÜK ÇAPLI HASAR OLUŞTU

"Militanların konvoyun seyrettiği güzergahta bir patlayıcı maddeyi infilak ettirmesi sonucu Rus zırhlı personel taşıyıcıda küçük çaplı hasar oluştu. Devriyeye katılan askerler yara almadı" diyen Konaşenkov, tüm askeri teçhizatın ve Rus askerlerin konuşlanma noktalarına döndüklerini de kaydetti.

'MİLİTANLAR, RUS-TÜRK MUTABAKATINI ENGELLEME GİRİŞİMLERİNE ARA VERMİYOR'

Sputnik'te yer alan habere göre: Rus yetkili, Suriye topraklarındaki durumun gerginliğini koruduğunu söyledi.

Suriye'deki Rus askeri grubunun temel çabalarının İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki duruma istikrar kazandırmaya ve M4 karayolunda Rus-Türk ortak devriyesi düzenlenmesini öngören mutabakatını uygulamaya yönelik olduğunu belirten Konaşevkov, terör örgütleri üyelerinin bu mutabakatları engelleme girişimlerine ara vermediğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 5 Mart'ta Moskova'da yaptıkları görüşme sonucunda İdlib gerilimi azaltma bölgesinde istikrarın sağlanması amacıyla Soçi Mutabakatı'na ek protokol imzalamıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri