GÜNDEM

İkinci Gezi'nin provası mı yapılıyor?

Gezi Parkı davasından 7'si firari 16 kişinin beraat etmesinin ardından sosyal medyada hızla yayılan 2 video 'İkinci gezinin provası mı yapılıyor?' sorularını akıllara getirdi.

Geçtiğimiz günlerde karara bağlanan Gezi Parkı davasında 7'si firari 16 sanık hakkında mahkeme beraat kararı vermişti. Gezi Parkı vandalizminde sanıkların beraat kararı alması büyük tepki çekerken provokatörler yine boş durmadı.

Kimler tarafından organize edildikleri belli olmayan bir grup, skandal iki videoyu paylaşıma soktu. Çekilen videoda kin ve nefret dilinin özellikle kullanıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Kısa sürede yayılmaya başlayan video izleyenlerden sert tepki görürken 'İkinci gezinin provası mı yapılıyor?' sorusu akıllara geldi.

İşte skandal videoda geçen sözler...

"Bıktık. Her kanalda ille de sen olma. Yalan dolan haberler yayında. Atma daha fazla! Artık anla. O hain miş bu hain miş konuşma. Pazarladın her şeyi kuruşla. Satma daha fazla. Usandın! Her gün başka bir biçimde yalandan. Gözümüze bakarak talandan. Artık sıkıldık! Usandık her gün başka biçimde yalandan. Gözüme bakarak talandan. Artık sıkıldık. Vardık yok etmedi bizi bu karanlık. Sen dışladıkça bizler çoğaldık. Halkız! Sakın korkma. Uzatma her hikaye bitecek unutma. Gördüğün her insanla savaşma... Hele analara hiç sataşma. Sıkıldık... Her fırsatta parmak sallamandan hayatlarımızı zorlamadan. Bitti artık tamam. Usandık her gün başka bir biçimde yalandan gözümüze bakarak talandan. Senden sıkıldık! Tamam... Tamam... Tamam..."

GEZİ'NİN MALİYETİ EKONOMİYE 1,4 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyetinin 1,4 milyar dolar, dolaylı maliyetinin ise 100'lerce milyar doları bulduğunu ifade etmişti.

Merkez Bankası verilerine göre, Gezi olayları sonrasındaki 1 aylık dönemde yabancı yatırımcılar 8 milyar dolarlık çıkış yapmıştı.

Yorumlar 24 Yorum
Günün Manşetleri