GÜNDEM

İkiz çocuklarına Aya ve Sofya isimlerini verdiler!

Çocuklarına isim arayan Albazo çifti, Ayasoyfa Camisi'nin kapılarını ibadete açmasından esinlenerek ikizlerinden birisine 'Aya' ötekine de 'Sofya' ismini koydu.

Suriye'de süren iç savaştan kaçarak yedi sene önce Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşamlarına devam eden Samah ve Karam Albazo, orada tanışarak evlendi. Evlendikten bir sene sonra ilk çocukları Miral'i üç sene sonra da ikinci çocukları Sara'yı kucaklarına alan Albazo çiftinin haziranda ikiz kız bebekleri dünyaya geldi. Çocuklarına isim arayan aile, Ayasoyfa Camisi'nin kapılarını ibadete açmasından esinlenerek ikizlerinden birisine 'Aya' ötekine de 'Sofya' ismini koydu.

Anne Samah Albazo, bir ay öncesinde doğan ikiz çocuklarına isim aradıklarını, Ayasofya'nın cami olmasıyla caminin adını çocuklarına vermeye karar aldıklarını dile getirdi. Anne Albazo, 'Ayasofya'nın açılmasıyla birlikte bugünün tarihi önemini hatırlatması için 'Aya' ve 'Sofya' isimlerini uygun bulduk. Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması bizleri çok mutlu etti.' diye konuştu. Albazo, misafirperverlikleri için Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür dileklerini belirtti.

Baba Karam Albazo ise Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasının bütün Müslümanlar gibi kendilerini de sevindirdiğini söyledi. Suriye'deki savaş sebebiyle 2013 senesinde geldiği Türkiye'de kocasıyla tanıştığını belirten baba Albazo, hayatlarına burada devam ettiklerini bildirdi. Türkiye'de eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat sürdüklerini belirten baba Albazo, ailece Ayasofya'yı ziyaret etmek istediklerini ifadelerine ekledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri