GÜNDEM

İlahiyatçıları ikiye bölen tartışma! Koronavirüs nedeniyle ramazanda oruç tutmak ertelenmeli mi?

Koronavirüsü Türkiye'de yayılmaya ve can kaybına neden olurken İlahiyatçılar arasında oruç tartışması başladı. Orucun bağışıklığı zayıflatabileceği, bu nedenle ramazanda tutulmama önerisi için farklı fikirler ortaya çıktı.

Koronavirüsün yayılması sebebi ile Ramazanda oruç tutmak ertelenmeli tartışması başladı. Bazı ilahiyatçılar bu öneriyi müslümanların kafasını karıştırmaya yönelik olduğunu savundu bazıları da “Doktorlar karar verir” dedi. 

Koronavirüs salgını dünyanın birçok yerinde dini ibadetleri ve dini mekanları ziyaretleri de aksatıyor. Kabe hiç olmadığı kadar uzun süredir kapalı tutulurken, Katolik Hristiyanların merkezi Vatikan bile ziyaretçi kabul etmiyor. Camiler ise bir süredir ibadete kapalı.

Şimdi ise 24 Nisan’da ramazan ayı başlıyor ve bu ayda da camiler kapalı olacak gibi. Bu yıl camide teravih namazı olmayacağı gibi toplu iftarları da göremeyeceğiz.

Ancak bazı çevreler oruç tutmanın bağışıklık sistemini zayıflatacağını iddia ederek bu yıl ramazanda oruç tutulmasının ertelenmesini öneriyor.