GÜNDEM

İlber Ortaylı'dan corona virüs açıklaması! Makarna maske kolonya stokçularına sert sözlerle yüklendi

Çin merkezli başlayarak tüm dünyada yayılan corona virüsü tehdit olmaya devam ediyor. Yüksek ateş halsizlik gibi belirtileri olan koronavirüs Türkiye'de de ortaya çıktı. Prf. Dr. İlber Ortaylı da Türkiye'de altı kişide ortaya çıkan koronavirüs hakkında açıklama yaptı. İlber Ortaylı sosyal medya hesabı üzerinden dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs hakkında uyarılarda bulundu. İlber Ortaylı yayınladığı videoda makarna kolonya maske gibi ürünleri stok yapanlara sert sözlerle yüklendi.

Yeni tip koronavirüs tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Soğuk algınlığına bener belirtileri gösteren corona virüs Avrupa'da da hızla yayılmaya başladı. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın gündeminde de corona virüsü vardı. İlber Ortaylı koronavirüs hakkında uyarılarda bulunduğu bir video yayınladı. İlber Ortaylı çekdiği koronavirüs videosunda kolonya maske ve makarna gibi ürünleri stok yapan fırsatçılara sert sözlerle yüklendi. Ünlü tarhiçi Profesör Doktor İlber Ortaylı dünyada hızla yayılan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'de görülen koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu. Ortaylı, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda, Avrupa Birliği'nin bu süreçte başarısız olduğunu ve birlik şuurunu kavrayamadığını söyledi. Ayrıca kıtlık varmışçasına marketleri yağmalayarak stokçuluk yapanlara da sert sözlerle yüklenen Ortaylı, bunu tecavüz olarak nitelendirdi. 

İşte İlber Ortaylı'nın açıklamaları:

ÜMİT EDERİZ UZAMAYACAKTIR...

Dostlarım, hepiniz bildiği gibi aniden bir sağlık tedbirleri kombinasyonunun içine girdik. Birden bire toplantılar konferansalar ve dersler bile tatil edildi. Aşağı yukarı 3 haftalık bir süreyi kapsıyor. Ümit ederiz daha fazla uzatmak gerekmeyecektir.

TEDBİR VE YASAKLARA İTAAT ETMEMİZ GEREKİYOR

İşin bu tarafına sağlık otoriteleri karar verecek. Şu dönemde hepimizi sağlık için alınan tedbirlere konan yasaklara itaat etmemiz gerekiyor. Yunanistan’da bu tedbirler çok alınmıyor buna rağmen tahribatın yüksek olmadığı görülüyor.

İTALYA 19. YÜZYIL'DAN BERİDİR SALGIN HASTALIKLARA UĞRAR

Bu gibi örneklere bakamayız. Komşumuz İran’daki gevşek davranış çok pahalıya mal oldu. Dünyadaki herkesin yılda bir uğramadan edemediği İtalya’daki turizm kalabalığı beklenen hastalığı getirdi. Aslına İtalya 19. yüzyıldan beri bu nevi salgın hastalıklara sık sık uğrar. Fakat bu sefer çok zarar görmüş gibiler.