GÜNDEM

İran sınırında koronavirüs alarmı! Türkiye düğmeye bastı

İran’da koronavirüs vakalarındaki hızlı artış, bölge ülkelerini tedirgin etti. Türkiye, İran’a açılan sınır kapılarındaki tedbiri ilk günden itibaren artırdı. Gürbulak ve Kapıköy sınır kapılarına sağlık ekipleri yönlendirilirken, sınır illerinde ‘virüs önlemleri’ eğitimi veriliyor.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İran’da görülmesi ve ard arda yeni vaka haberlerinin gelmesi komşu ülkeleri tedirgin etti. Türkiye de İran sınırındaki tedbirlerini artırdı.

İRAN’DA VAKA SAYISI 28’E ÇIKTI

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede 10 Kovid-19 vakasının daha tespit edildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki koronavirüs vaka sayısının 28’e ve ölü sayısının da 5’e yükseldiğini ifade etti.

Cihanpur, yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 kişiden 8’inin Kum, 2’sinin de başkent Tahran’da olduğunu aktardı. İran medyası, Kovid-19 salgınından başkent Tahran’da bir belediye başkanının da etkilendiğini yazdı.

TARAMADAN GEÇİYORLAR

İran’daki Kovid-19 vaka sayısındaki hızlı artış komşu ülkeleri de tedirgin ediyor. Gelişmeler üzerine Türkiye de sınır kapılarındaki önlemleri artırdı. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda bir dizi tedbirler alındı.