GÜNDEM

İran'da dehşete düşüren görüntüler! Koronavirüs için toplu mezarlar açıldı

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 514'e çıktı. Tahran'dan gelen toplu mezar görüntüleri ölü sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğu endişesini yarattı. İşte o korkunç görüntüler...

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514'e yükseldi. İran'da Covid-19 salgınının merkez noktası olan Kum şehrinde coronavirüs vakaları için kazılan toplu mezarların uydudan görüntülenmesi, İran'daki ölüm sayılarında artış konusunda endişe yarattı. Meşhed Belediye Başkanı Muhammed Rıza Kelayi ve Meşhed Başsavcısı Muhammed Hüseyin Durudi'nin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı bildirildi. 

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı resmi rakamlara göre 85 kişi artarak 514'e yükseldi. Açıklamaya göre ülke genelinde 10 bin 75 vaka var. Ancak İran'dan gelen uydu görüntüleri sayının çok daha yüksek olduğu ve gizlendiği iddialarını güçlendirdi.

Uydu görüntülerinde endişe veren durum
New York Times tarafından yayınlanan uydu görüntülerinde, her biri 90 metre uzunluğunda, yakın zamanda Tahran'ın yaklaşık 130 km güneyinde bulunan Behesht-e Masoumeh mezarlığında kazılan iki büyük mezarı gözler önüne serdi.

Yayınlanan diğer resimler, geçen yıl ekim ayından bu yana kullanılmayan mezarlığın çoğunu gösteriyor.