GÜNDEM

İran'ın Füze saldırısında Türk uçağı kıl payı kurtuldu

Dünya ABD ile yaşanan gerilimin ardından İran'ın füzeyle düşürdüğü Ukrayna uçağını tartışırken 176 kişinin can verdiği uçakla ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Bu detay Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor.

İran'ın ABD'ye yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısında vurularak düşürülen Ukrayna Uçağının yerinde Türk uçağının düşürülmemesinin altında 2 dakikalak zamanın olduğu tespit edildi.

Aynı saat ve aynı dakikalarda havalanan Ukrayna uçağı ile Türk uçağının İran semalarında görülmesi arasında tam iki dakikalık fark olduğu kayıtlarda ortaya çıktı.

TÜRK UÇAĞI ÇOK UCUZ KURTULDU

Elde edilen ayrıntıya göre vurulan uçakla aynı saatte kalkış için hazırlanan Atlasjet’e ait KK1185 kodlu uçağın olduğu anlaşıldı. Fakat Atlasjet uçağının 2 dakika geç kalkması onlarca hayatın kurtulmasını sağladı. Üstelik vurulan Ukrayna uçağından 9 dakika önce de Türk Hava Yollarına ait TK873 sefer sayılı uçağın kalkış yaptığı kayıtlara yansıdı.Eğer söz konusu uçaklar Ukrayna uçağının olduğu saatte kalksaydı belki de vurularak düşecekti.

İran, Ukrayna Havayollarına ait uçağın füzeyle vurulduğunu kabul ederek “insani bir hata” olduğunu belirtip, özür dilemişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri