GÜNDEM

İslam dünyasından Ali Erbaş'a Ayasofya mesajı

İslam dünyasından dini liderler, Ayasofya Camii’nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması kararından duydukları memnuniyeti dile getirmek için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a tebrik mektupları gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasından dolayı İslam dünyasından tebrikler geldi. Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra yeniden müminlerle buluşması ülkemizde olduğu gibi İslam dünyasında da büyük bir sevinçle karşılandı.

Erbaş'a yaşadıkları sevinci ifade eden mektuplar gönderen İslam dünyasındaki dini liderler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiler.

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı telefonla arayarak Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi, tebriklerini iletti.

Avustralya İslam Konseyi Federasyonu Başkanı Dr. Ratep Jneid gönderdiği tebrik mektubunda, Ayasofya'nın yeniden ibadet açılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiklerini ifade ederek, karara olan desteklerini belirttiler.