GÜNDEM

İsmail Saymaz'dan 'Ayasofya-i Kebir Camii' eleştirisi! Tapuda ne yazıyor?

Gazeteci İsmail Saymaz, yeniden ibadete açılan Ayasofya'nın isminin 'Ayasofya-i Kebir Camii' olmasından duyduğu rahatsızlığı sosyal medya hesabından paylaştı.

24 Temmuz'da kılınan Cuma Namazı ile 86 yıllık aradan sonra tekrar ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii, kimi muhalif isimleri oldukça rahatsız etti.

Bazı isimler doğrudan Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasına muhalefet ederken bazıları ise elle tutulur bir dayanağı olmayan iddialarla asılsız ithamlar savurdu.

''DOĞRUSU 'BÜYÜK AYASOFYA CAMİSİ' OLMALI''

O isimlerden biri de muhalif kimliği ile bilen İsmail Saymaz'dı...

Saymaz, Ayasofya'nın isminin 'Ayasofya-i Kebir Camii' olmasından rahatsızlık duydu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Bizler Türküz ve bizim dilimiz Türkçe. Müslümanız, Arap değiliz. Bizim dilimizde ‘Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’ diye bir yazım şekli yok. Doğrusu, Büyük Ayasofya Camisi’dir.'' diyen Saymaz'a tepki yağdı.

TAPU SENEDİNDE ''AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİ'' OLARAK KAYITLI

Ayasofya'nın 19 Kasım 1936 tarihli tapu kaydında yapının Ebulfetih Sultan Mehmet Vakfı’na ait olduğu görülüyor. Adreste bulunan taşınmazın niteliği kısmında ise “Türbe, akaret ve muvakkithane ve medreseyi müştemil Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi” yazdığı görülebiliyor.

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri