GÜNDEM

İsmail Saymaz'ın yalanı yüzüne çarpıldı!

Gazeteci İsmail Saymaz Fazilet durağından 47 yolcu bindiğine yönelik iddiasının İBB Sözcüsü Murat Ongun tarafından hatalı olduğunun açıklanmasına rağmen özür dilemeyeceğini dile getirdi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir özel televizyon kanalında İsmail Saymaz'ın Fazilet durağına ilişkin açıklamalarını gündeme getirdi. İsmail Saymaz; Cemal Enginyurt'un, "Fazilet durağından (otobüse binen) millete 'trol' dedi. Özür dileyecek mi?" şeklindeki sorusuna, "Yooo.. Dilemeyeceğim" dedi.

İsmail Saymaz ise, Cemal Enginyurt'a, "Hayır. Yok. Özür dilenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum" iddiasında bulundu. Cemal Enginyurt, Saymaz'a "N'oldu? Demokrat değilsin, faşist bir zihniyet. Niye? Özür dilemen lazım" ifadelerini kullandı.

YANILDIK PARDON DEMELİSİNİZ

Avukat Derya Yanık da, İsmail Saymaz'ı eleştirdi ve "(Fazilet durağı olayında) İsmail Saymaz'dan şunu beklerdim.. Sadece sizden özür dilemeyle alakalı, 'Evet, yanıldık. O zaman öyle düşündük. Pardon' demenizi beklerdim. En azından sizden şu medeni cesareti beklerdim: 'Evet. Yanılmışız'" dedi.

NEREDEN BİLİYORSUNUZ YANILDIĞIMI

İsmail Saymaz ise, "Hanımefendi nereden biliyorsunuz yanıldığımı düşündüğümü…" iddiasında bulundu. Derya Yanık, İsmail Saymaz'a, "Yanıldınız. Otobüse binen insanlara troll diyen, pardon demeyen siz son derece mütevazisiniz ama ben bunu sorduğum için kibirliyim. Öyle mi?" diye sordu.

İsmail Saymaz otobüse binen yolcuları "parayla tutulmuş trol" olmakla suçladı.
İsmail Saymaz; 29 Mart sabahı otobüsü kullanan vatandaşların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kumpas kurduğunu iddia etmiş ve otobüse binen vatandaşların parayla tutulmuş "trol" olmakla suçlamıştı.

Saymaz, "Böyle bir kötülük olabilir mi kardeşim? 47 kişi sabah saat 6'da İstanbul'un yolcu geçmeyen yerinde otobüse binip ve hep birlikte dip dibeyiz demek için fotoğraf çekip sosyal medyada yayımlıyorlar. Düşünebiliyor musunuz tezgah nasıl işliyor?" iddiasında bulunmuştu.

İsmail Saymaz; 29 Mart sabahı otobüsü kullanan vatandaşların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kumpas kurduğunu iddia etti ve otobüse binen vatandaşların parayla tutulmuş "trol" olmakla suçladı.

OTOBÜSE BİNEN YOLCU SAYILARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İsmail Saymaz, 22 Mart 2020 ve 29 Mart 2020 Pazar günleri 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan otobüse binen yolcu sayıları olduğunu iddia etti verileri paylaştı ve "Kağıthane-Kabataş hattını 22 Martta 1, bugün 71 yolcu kullanmış. Hepsi sabah 6'da aynı duraktan... Boğazköy-Bakırköy hattına 22 Martta 31, bugün 65 yolcu binmiş. 41'i iki duraktan ve sabah 6'da. "Otobüs dolu" diye fotoğraf çeken, tescilli trol. Yayan, AKP ilçe başkanı" iddiasında bulundu.

İsmail Saymaz'ın, söz konusu paylaşımı 29 Mart 2020 tarihinde saat:17.58'de yapıldığı tespit edildi.

Otobüse binen yolculara "parayla tutulmuş troller" diyerek hakaret etti.


İsmail Saymaz, 29 Mart 2020 tarihinde saat:18.01'de yaptığı paylaşımda ise; "Parayla tutulmuş troller sırf CHP'li belediyeleri ve özellikle Ekrem İmamoğlu'nu başarısız göstermek için sabahın köründe topluca otobüse binip 'Bakın otobüste dip dibeyiz' diye fotoğraf çekerek paylaşıyorlar. İnsan kendi memleketine bu kötülüğü yapmaz" iddiasında bulundu.

Saymaz vatandaşların İBB'yi zora sokmak için kumpas kurduğunu savundu
İsmail Saymaz; 29 Mart 2020 Saat:23.25'de yaptığı paylaşımda; "İBB'yi zora sokmak için bu pazar saat 6'da kimsenin binmediği bir saatte İETT otobüsüne onlarca kişi halinde binip 'Koronavirüs günlerinde tıklım tıklım' diye tweet atmak için kumpas kurmuşlar" iddiasında bulundu.

İBB SÖZCÜSÜ MURAT ONGUN'DAN YALANLAMA GELMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un; 29 Mart sabahı Fazilet durağından 47 kişinin bindiği iddiası bizzat İBB Sözcüsü tarafından yalanlanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Fazilet durağından 47 kişinin bindiğine yönelik iddialarının hata olduğunu açıkladı ve "Bu bir hata mı? Evet. 'Bir duraktan bu kadar yolcu bindi' dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş" dedi.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri