GÜNDEM

İsmet İnönü ile Cemal Gürsel'in yüz kızartan darbe diyaloğu

Akademisyen yazar İdris Kardaş, katıldığı bir canlı yayında 27 Mayıs darbesinden bir gün sonra seçilmiş Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını idama gönderen Cemal Gürsel ile İsmet İnönü arasında gerçekleşen skandal diyaloğu belgeleriyle paylaştı.

CHP'nin tarih boyunca sürdürdüğü milli irade karşıtı tavrı her geçen gün bir belgeyle daha gün yüzüne çıkıyor. 

Türkiye'nin seçilmiş Başbakanı Adnan Menderes'i darbeyle indirerek millet iradesini ayaklar altına alan dönemin Genel Kurmay Başkanı Cemal Gürsel ile CHP Genel Başkanı İsmet İnönü arasında geçen diyalog, CHP'nin milletin kararlarına nasıl düşmanlık beslediğini bir kez daha ortaya çıkardı.

Akademisyen yazar İdris Kardaş, 27 Mayıs darbesinin ardından cuntanın 1 numaralı ismi Genelkurmay Başkanı Org. Cemal Gürsel ile dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü arasında geçen telefon konuşmasını hatırlattı. 

Kardaş, o konuşmaya ilişkin şunları söylüyor:

"İsmet İnönü ile 27 Mayıs darbesini yapan, Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam eden, onayını veren Cemal Gürsel arasında geçen telefon konuşması.

DARBECİ CEMAL GÜRSEL İNÖNÜ'NÜN EMİRLERİNE 'PEYGAMBER BUYRUĞU' DİYOR

Diyorki Cemal Gürsel: Size karşı kusurluyuz paşam. Hareketi size önceden haber vermedik. Emirleriniz bizim için daima peygamber buyruğudur Sayın Paşam.

İNÖNÜ'DEN DARBECİ GÜRSEL'E SKANDAL SÖZLER: 'MEMLEKET İÇİN HAYIRLI BİR İŞ YAPTINIZ

İsmet Paşa da bunu cevaben şunu söylüyor: Memleket ve millet için hayırlı bir iş yaptınız. Büyük bir iş başardınız. Mutlu ve uğurlu olmasını dilerim. Asıl başarınız için ben sizin emrinizdeyim Paşa hazretleri. Sizleri anlıyorum, ne zaman bir arzunuz olursa emrinize amadeyim.

Bir siyasi partinin lideri bu, CHP'nin genel başkanının darbecilerle ertesi gün yaptığı konuşma bu. Üstünden kaç yıl geçmiş, başbakanımız asılmış, bir ülkenin başbakanı asılmış, seversiniz sevmezsiniz, karşısınızdır, değilsinizdir. Kara lekedir alnımızda. Ve CHP bu konuda en ufak, bir milim bile özeleştirisi yoktur. İsmet İnönü'nün bu açıklamaları, 27 Mayısçılara verdiği bu destek karşısında. O zihniyet bugün de halen devam ediyor."

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri