GÜNDEM

İspanya ve İtalya'dan sonra 5 Balkan ülesine daha tıbbi malzeme yardımı gönderildi

İspanya ve İtalya'ya tıbbi malzeme desteği gönderen Türkiye, dünyadan gelen yardım taleplerine duyarsız kalmıyor. Tam 5 Balkan ülkesine daha koronavirüsle mücadele etmeleri için yardım gönderildi.

Dünyanın en büyük siyasi örgütlenmelerinden biri olan Avrupa Birliği koronavirüs salgını döneminde kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı. Avrupa kıtası dahilinde bulunan ülkeler bir kenara kendi birlik çatısı altında olan İtalya ve İspanya'ya bile yardıma gidemeyen Avrupa Birliği, dahilindeki ülke yönetimlerinden sert tepkiler almaya devam ediyor.

İTALYA VE İSPANYA'NIN YARDIMINA TÜRKİYE KOŞMUŞTU

Avrupa Birliği'nden bekledikleri ilgiyi göremeyen ülkelerin yardım talep ettikleri ilk ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye, İtalya ve İspanya'nın yardım talebine kulaklarını tıkamayarak iki ülkeye de kargo uçaklarıyla yardım kolileri gönderdi.

5 BALKAN ÜLKESİNE DAHA YARDIM GÖNDERİLDİ

Tükiye dünyadan gelen yardım çağrıların kulaklarını tıkamıyor. Son olarak Ankara'dan kalan yardım uçağı, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya tıbbi malzeme desteği yapacak.

COVID-19 ile mücadele kapsamında tıbbi malzeme taşıyan Türk kargo uçakları, ilk durağı olan Sırbistan'a indi. Uçaklarımızı Sırbistan Savunma Bakanı A. Vulin ve Bakan Yardımcısı Rankovic karşıladı.

ERDOĞAN'IN MEKTUBU TESLİM EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Sırbistan'a yapılan yardımlarla ilgili şu açıklama yapıldı:

''Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın Sırbistan Cumhurbaşkanı A. Vuçiç’e yazdığı mektup Sırbistan Savunma Bakanı A. Vulin’e takdim edildi. Sağlık malzemelerini teslim eden uçağımız ikinci durağı olan Bosna Hersek’e yola çıktı.''

94 ÜLKEDEN TIBBİ MALZEME TALEBİ GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yalnızca yardım için değil tam 94 ülkeden tıbbi mazleme satın almak için de Türkiye'ye çağrıda bulunulduğunu açıklamıştı.

Türkiye'den talep edilen yardım ve tıbbi malzeme satışlarına ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sadece 23 ülkenin ihtiyaçlarını kısmen karşılayabilirdik. Gönül isterdi her ülkeye yardım edelim. Ama önce kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayalım. Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlar doğrultusunda, bizim ihtiyacımızın fazlası olursa, kapasitemizi aştığımız vakit o ülkelere yardım gönderebilir veya ihracat yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri