GÜNDEM

İstanbul 1990’lı yıllara geri döndü!

İstanbul’un Şile İlçesi’nde mahallelerde, köylerde meydana gelen İSKİ kaynaklı 60 saatlik su kesintisi vatandaşı çileden çıkardı.

Şile halkı suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, hijyenin önemli olduğu koronavirüs salgını döneminde böyle bir durumun yaşanmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Bir Şileli, CHP’li İBB’ye “Taş çağında değiliz!” sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul’un Şile İlçesi’nde mahallelerde, köylerde farklı saat dilimlerinde suların kesildiği öğrenildi. Şile halkı suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, hijyenin önemli olduğu koronavirüs salgını döneminde böyle bir durumun yaşanmasına sosyal medyadan tepki yağdı.

Şileliler, İSKİ destek hattına ve İBB Beyaz Masa’ya su kesintisiyle ilgili şikâyetlerini iletti. CHP’li İBB’nin suyun basıncının azalması nedeniyle suların Şile’ye gitmediğini belirtmesi üzerine AK Partili ŞiLe Belediye Başkanlığı, sosyal medya hesabından konuyla alakalı Şile sakinlerini bilgilendirdi.

Şile Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Değerli hemşehrilerimizin dikkatine; İlçemizin belirli yerleşim yerlerinde ‘Su Kesintisi’ yaşandığı bilgisinin Belediyemize ulaşması ile birlikte yetkili kurum olan İSKİ ile irtibata geçilmiş olup, su kesintisinin basınç düşüklüğünden kaynaklandığı bilgisi alınmıştır!”

ŞİLE’DE MAHALLELERDE DE KÖYLERDE DE SULAR KESİK

CHP’li İBB’nin basınç düşüklüğünden kaynaklı su kesintisi yaşandığını iddia etmesi üzerine sosyal medyadan Şile sakinleri tepki gösterdi.
Bir Şileli Şebnem Aksu Batur aynen şunları yazdı: “Arıza-kesinti” adı altında resmi sayfada var zaten. Her gün gece 12’ye 2’ye kadar “basınç azalması” diye bir şey olmaz. Turist değiliz. Biliyoruz” diye tepki gösterdi.

57 saattir suların kesik olduğunu bildiren Ecem isi,mli şahıs ise şu şikâyette bulunarak, “Taş çağında değiliz, 2020 İstanbulu’ndayız, gerekirse gelip su dağıtsın” dedi.

57 saattir suların kesik olduğunu belirten bir başka Şileli, köylerde de suların kesik olduğunu beliritti.

İski Destek twitter hesabına Burcu Şimşek ismindeki bir vatandaş ise şunları kaydetti: “Şile’deki su kesintisi ile ilgili yoğun kullanıma bağlı basınç düşüklüğü açıklamanız çok manasiz. Şile her haftasonu dolar 5 yıldır ilk defa su kesintisi yaşıyoruz. Yoğun kullanım gece 2ye kadar mi sürüyor? Basınç düşük ne yapalim diyerek bekliyor musunuz yani şu an?

İSTANBUL’DA 1990’LI YILLARA DÖNÜŞ!

Şile’de yaşanan su kesintilerinin haber olmasının ardından İBB ekipleri kesintinin olduğu mahallelere su tankeri gönderdi. 1994’lü yıllarda kullanılan su tankerlerini gören mahalle sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. 2020 yılında 1990’lı yılları andıran görüntüler tarihe geçecek nitelikte. Söz konusu durumu AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ta sosyal medya hesabından paylaşarak tepkisini dile getirdi.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri