GÜNDEM

İstanbul Boğazı'nın içler acısı hali!

İstanbul'un incisi olan Boğaz'da sahil şeridinde kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik, her geçen gün daha da artıyor. Boğaz'da yaşanan kirlilik endişeleri de yükseltti..

Gerek İstanbul Boğazı'nı kullanan gemilerden gerekse çevredeki insanlar tarafından atılan çöplerin kıyıya vurmasıyla çirkin görüntüler oluştu. Ayrıca, oluşan kirlilik sebebiyle deniz anası sayısında da artış yaşandı.

BOĞAZ'IN DİBİ ÇÖP DERYASI
Bir de işin görünmeyen tarafı var. Birçok kişi, kirliliğin kıyılara vuran çöp deryalarıyla sınırlı olduğunu düşünüyor. Kirlilikten dolayı balıkların bile yüzmekte zorluk çektiği Boğaz'da, suyun içinde olmaması gereken her şey var...

Son olarak Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" ilan edildi. Bu kapsamdaki ilk gözlem dalışını İstanbul Boğazı'nda yaptı.

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirdiği dalışla, plastik atık kirliliğine dikkati çekti. Ercümen, kirlilikten dolayı yüzmekte zorlanırken, suyun altından eldiven, maske, şişe, dezenfektan, poşet çıkardı.