GÜNDEM

İstanbul Deprem Haritası yayınlandı! İşte en riskli ilçeler

GABORAS Gayrimenkul Borsası, İstanbul’da yaşanması beklenen depremin muhtemelen en fazla etkileyeceği bölgeleri gösteren ‘İstanbul Deprem Haritası’nı yayınladı.

İstanbul'da dün saatler 16.38'i gösterirken 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  İnsanları panikleten bu depremin şiddeti oldukça merak edilirken konuyla ilgili AFAD'dan açıklama geldi.  AFAD, depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi'nin 18 kilometre açığı olduğunu açıkladı. Bugün ise İstanbul'da deprem konusunda en riskli olan bölgeler açıklandı..

GABORAS tarafından geliştirilen GOS terminallerinde, 5 bin 343 kilometrekarelik İstanbul’un zemin durumu ve yapı envanteri masaya yatırıldı. 

Zemin formasyonlarına yapılan puanlamalar ile bina yapım yılı, 2007 yılında hayata geçirilen deprem yönetmeliğinden önce olan yapıların bir araya getirildiği çalışmada Avrupa yakasının Asya’ya göre daha fazla deprem riski taşıdığı görüldü.

Deprem gerçeğinin bir an olsun unutulmaması gerektiğini belirten GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun, “Dün 4.2 şiddetinde gerçekleşen depremde de görüldüğü üzere tüm planlamalarımızı deprem merkezli yapmak zorundayız. Ekonomik veya siyasi aldığımız her kararın arkasında deprem gerçeği yatmalıdır. Bu mesele herkesi ilgilendirir. Bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz” dedi.