GÜNDEM

İstanbul'da korkutan deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında İstanbul'da da hissedilen 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken Silivri Belediye Başkanı ilk açıklamasında deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini vurguladı.

Marmara Denizi'nde saat 11.01'de İstanbul’da da hissedilen bir deprem meydana geldi.  Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin verilerine göre; depremin Marmara Ereğlisi açıklarında 4,7 büyüklüğünde olduğu öğrenildi.

Kandilli Rasathanesi ise yaptığı açıklamada depremin Silivri açıklarında 4.5 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. AFAD da depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Silivri'deki bazı okullar tedbir amaçlı boşaltıldı. Deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi.

İstanbul ve çevre illerde hissedilen yerin 5,36 kilometre derininde oluşan depremin en yakın yerleşim birimi olan Silivri'ye bağlı Muratköy'e uzaklığının 20 kilometre 52 metre olduğu belirlendi.     

Türk Kızılay da Twitter'da yaptığı paylaşımda "İstanbul Silivri'de meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." denildi.     

İstanbul Valiliği'nden depremle ilgili ilk açıklama geldi

İstanbul Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamasında “Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır” ifadelerini kullanıldı.

Silivri Belediye Başkanı: Can ve mal kaybı yok

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz deprem sonrasın yaptığı ilk açıklamada “Ben şu an Silivri'de Beyciler köyündeyiz. Biz burada hissetmedik ama Silivri merkez ve İstanbul'da hissedilmiş. Silivri açıklarında bilinen malum fayın hareketliliğinden. Büyük bir depremi tetiklemesi söz konusu değil denildi. Bütün yetkililerle de görüştüm. Korkulacak bir şey yok. Ama deprem gerçeğiyle de hem Silivri'nin hem İstanbullunun yüzleşmesi gerekiyor. Deprem olduğunda depremi hatırlıyoruz, sonra unutuyoruz.  Şu anda Silivri'ye 30 km uzaklıktayım. Şu anda bize ulaşan can, mal kaybı ve yaralanma söz konusu değil. Bizim İstanbul olarak deprem gerçeğiyle yüzleşmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri