GÜNDEM

İstanbul'da sağlık çalışanlarının toplu taşıma isyanı! Hastaneye ulaşım yok!

İstanbul'da sağlık çalışanları toplu taşımada yaşanılan aksaklıklar sebebiyle görev yaptıkları hastanelere mesai saatlerinde gidemiyorlar.

Koronavirüs salgınının ortaya çıkışından itibaren en çok tartışma konusu toplu taşımaların durumu olmuştu. Özellikle İstanbul'da bütün uyarılara rağmen sefer sayıları bir türlü düzene sokulmamış, ya vatandaşlar mağdur edilmii ya da otobüslerde sıkışık bir şekilde seyahat etmelerine sebebiyet verilmişti.

Gelinen noktada toplu taşıma araçlarına dair hala herhangi bir önlem alınmadığı görülüyor. İstanbul'da yaşayan sağlık görevlileri görev yaptıkları hastanelere mesai saatlerinde gitmekte güçlük çekiyorlar.

Otobüs bekledikleri için hastanelerine yetişemeyen sağlık çalışanlar 155'i arayarak polisten yardım istedi.

'CİDDİ MANADA MAĞDURUM! POLİSİ ARADIM'

Yoğun bakımda çalışan ve yaklaşık 1 saattir otobüs beklediğini ifade eden bir hemşire, "Benim mesaim saat 08.00 gibi başlıyor. Metroyu kullanıyorum. Metro şu an da çalışmıyor. Hastanemin önüne veya yakınına giden bir otobüs de yok. Şu an polisi aradım ve gelmelerini bekliyorum. Ciddi manada mağdurum. Ne yapacağım? Kaçta gideceğim? Nöbetten arkadaşlarımız çıkacaklar. Şu an onları düşünüyorum. Polisler sağ olsunlar gece saat 3'ten beri bu işlerle uğraştıklarını söylediler" şeklinde konuştu. 

'SAATTE BİR GELECEĞİNİ SÖYLEDİLER'

Özel bir hastanede çalışan hemşire Dilan Söyleme ise, "Gitmeye çalışıyorum. Beykoz'dan geliyorum, başka bir otobüsle buraya geldim. Şimdi buradan metroya binemiyorum. Farklı bir otobüs yok. Geri Bağlarbaşı'na gitmem lazım. Bekliyorum. Mesaim saat 8'de başlıyordu. Saatte bir geleceğini söylediler ama gelirse gideceğim" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri