GÜNDEM

istanbul'da sinirlenen hasta acil kapısına ciple daldı

İstanbul Esenyurt'ta koronavirüs testi yaptırmak için gittiği hastanede para istenince öfkelenen adam, cipiyle kapıdan girmeye çalıştı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Mahmut Güleryüz, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle evinin yakınında bulunan bir özel hastaneye başvurdu.

Güleryüz, görevlilere koronavirüse yakalandığından şüphelendiğini söyledi.

Görevliler de Güleryüz'ü vezneye yönlendirdi. Vezneye giden Güleryüz'ün iddiasına göre, kendisinden ücret istendi.

CİPLE HASTANE KAPISINDAN GİRMEYE ÇALIŞTI

Bunun üzerine tartışma çıktı. Öfkeyle dışarı çıkan Güleryüz, aracıyla hastane kapısından içeri girmeye çalıştı. Mahmut Güleryüz, ağabeyine ait ciple hastane kapısına çarptı. Geri manevra yaparak tekrar kapıya çarpan Güleryüz, camların kırılmasına neden oldu.

POLİS GÖZALTINA ALDI

Yaşanan tüm bu anlar, hastane içerisinde büyük paniğe neden oldu. Olay anı saniye saniye, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Güleryüz de kendi cep telefonuyla görüntü çekerek, hastane yetkililerine tepki gösterdi. Hastanenin güvenlik görevlileri duruma müdahale ederek, Güleryüz'ü cipten indirdi ve polisi çağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri öfkeli adamı gözaltına alırken, cipte çekiciye yüklenerek otoparka götürüldü.

SİNİRLENDİM, ARACIMLA GİRDİM

Yaşanılan olayı anlatan ve pişman olduğunu söyleyen Mahmut Güleryüz, "İki, üç gündür öksürüğüm vardı. Öksürüğüm geçmedi. Geçmeyince de koronavirüs testi için hastaneye gittim. Bana en yakın hastane buydu. Test için ücret talep ettiler benden. 'Biz de şüpheleniyoruz, tomografi çekilecek' dediler. Ondan sonra ödeme yerine geçince 4 bin lira hesap çıkardılar. Bu tutarı ödeyecek gücüm olmadığını söyledim. TV'lerde de söylediler, 'Ücretsiz yapılması gerekiyor' denildi. Sinirlendiğim için 'Arabayla girerim beni ciddiye alın' dedim. Bana 'Ne yaparsan yap' dediler. Ben de sinirlendim, aracımla girdim. Yapmaman gerekirdi ama o an sinirle yaptım. Pişmanım." diye konuştu.

Polis merkezindeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Güleryüz, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

Yorumlar
Günün Manşetleri