GÜNDEM

İstanbul'un trafiksiz kalmayan yollarına koronavirüs etkisi! İn cin top oynuyor...

Uzmanların koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde halka evlerinden çıkmamaları gerektiğini söylemesi üzerine İstanbul'un caddeleri günün en yoğun saatlerinde bile bomboş kaldı.

İstanbul'da toplumsal yaşam alanlarına getirilen yasaklar ve koronavirüse karşı halka yapılan 'Evlerinizde kalın!' çağrıları trafiği de etkiledi.

Şehrin en çok kullanılan yolları koronavirüs etkisiyle bomboş kaldı.

BAKANLIK GENELGE GÖNDERMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine koronavirüs konulu genelge göndererek sinema, kafeterya, kahvehane gibi alanların faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulacağını bildirdi.

DÜN GECE İTİBARİYLE YASAKLAR UYGULANMAYA BAŞLADI

Kararın ardından tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları gibi birçok bireysel ve toplu olarak kullanılan eğlence alanları dün gece 00:00 itibariyle kapatıldı.

TRAFİK YOK DENECEK KADAR AZALDI

İstanbul'da normal şartlarda %70-80 seviyelerinden aşağı düşmeyen trafik yoğunluğu yok denecek kadar azaldı. Caddeler bomboş kaldı.

TOPLU TAŞIMA %48 AZALDI

Koronavirüs tedbirleri toplu taşıma kullanma oranlarına da yansıdı. İstanbul'da 15 Mart Pazar günü, toplu taşıma kullanımının yüzde 48'lik düşüş gösterdiği açıklandı. 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Pazar gününe özel, toplu taşıma kullanım verileri incelendiğinde salgın hastalık riski sebebiyle İstanbul'da kullanım oranında %48'lik bir düşüşün söz konusu olduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızla veri paylaşımımız devam edecektir" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri