GÜNDEM

işte dakika dakika Barış Pınarı Harekatı

Türkiye Barış Pınarı Harekatı dur durak bilmeden devam ediyor. TSK terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla harekatını sürdürüyor. İşte operasyonun dakika dakika önemli anları

16:35 Trump'dan yeni açıklma geldi. Türkiye'yi yakından izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa mahvederim.

YOĞUN ATEŞ BAŞLADI

16:05 Gazinantep'e yakın olan Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde hazır bekletilen topçu birlikleri ve obüsler tarafından, Süleyman Şah Türbesi'nin yakınlarındaki terör örgütleri yoğun ateş altına alındı.

15:30  Türkiye bölgeye barış ve huzur getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı aleyhine sosyal medyada bir takım manipülasyon girişimlerinde de bulunuluyor.

14:40 Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Barış Pınarı Harekatı sürecinde, Tel Abyad'ın batısında teröristler kovalandı. Geride bıraktıkları mühimmatlar ele gheçirildi.

13:34 Suriye'de YPG'li teröristlerin işgali sonucu orada bulunan teröristler bulundukları bölgelerden havan mermileriyle atış yaptılar. Şanlıurfa'nın Akçakale,Ceylanpınar ilçelerine ve Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etmesi sonucunda 9 kişi yaralandı.

12:02 MSB'den yapılan açıklmaya göre, ''Barış Pınarı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınıyor. '' öğrenildi.

11:55 Akçakale ilçesine 20 araçlık askeri konvoy desteği yapıldı. 

10:45 Milli Savunma Bakanlığı: Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldüğünü ve belirlenen hedeflerin ele geçirildiğini bildirdi. 

10:39  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamaya göre Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunu kontrol altına aldı. 

10:10 Suriye'de terör örgütü YPG/PKK tarafından işgal altındaki bölgelerden  ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde oynayan iki kardeşin yaralanmasına sebep oldu. YPG/PKK işgalindeki Rasulayn'dan ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar'dakibazı evlere isabet etti.

10:08 Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulmaya başlandı.

5 TERÖRİST YOK EDİLDİ

09:40 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Mardin’in Suriye sınırında bulunan Kamışlı bölgesinde 5 YPG-PKK’lı terörist yok edildi.

08:59 Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda, Telabyad’ın doğusundaki 2 hedef vuruldu.PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen operasyonda Telabyad’ın doğusundaki 2 hedef çok namlulu roketatarlarla vuruldu. Türk topçusunun vurduğu yerlerden dumanlar yükseldi.

03.12 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından açıklamar yaptı.Fuat Oktay önceliklerinin sivillerin can güvenliği olduğunu söyledi.

02.58 ABD Senatosu'ndan tehdit geldi. ABD Senatosunun, Türkiye'ye karşı bir yaptırım olacağını belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri