GÜNDEM

İşte en çok vaka sıralamasında ilk sırayı alan Ankara'nın koronavirüs haritası!

Dün akşam Bilim Kurulu toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra Türkiye'de en çok koronavirüs vaka sayısının Ankara'da olduğu ortaya çıktı. İşte Ankara ilçelerinin koronavirüs haritası..

Koronavirüsün Türkiye'deki başkenti artık Ankara. Daha önce yoğunluğun en çok İstanbul'da olduğu açıklanmıştı ancak Ankara megakenti solladı..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'daki tablonun İstanbul'un iki katı olduğunu ve vaka sayılarının artarak devam ettiğini açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, kişisel sosyal medya hesabından, "Ankara Wuhan oldu. 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli. Ankara sağlık kapasitesi aşabilir. Artık hasta yatıracak yoğun bakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğun bakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış" diye yazdı. 

Profesör Mustafa Cankurtaran'ın 'Ankara Wuhan' oldu açıklaması sosyal medyada TT olurken, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar da "Güzel ülkemin güzel başkenti Ankara, Wuhan'a dönmüş. Uygulama üzerinde hiçbir yer sağlam gözükmüyor. Düğünler, nişanlar, etkinlikler bu hızda devam ederse tedavi için herkes kendisi uğraşacak gibi. Sağlık çalışanlarını arada bir çıkıp alkışlamak yetmez, daha fazlası yapılmalı!' diye yazdı.