GÜNDEM

İstek Vakfı okulundaki istismar davasında 2. duruşma!

İSTEK Vakfı Okulları'ndaki cinsel istismar davasının ikinci duruşması bugün görülüyor. Duruşma öncesi açıklamada bulunan KADEM üyesi Avukat Derya Yanık, delil karartma ihtimalinin söz konusu olduğunu belirterek tutuklama kararı beklediklerini söyledi.

İSTEK Vakfı'ndaki cinsel istismar davasının bugün ikinci duruşması gerçekleştiriliyor. Davanın ikinci duruşması öncesi KADEM üyesi Avukat Derya Yanık son gelişmeleri A Haber ekranlarında aktardı.

DELİL KARARTILMASI SÖZ KONUSU!

Yanık, "Çocuk 5 yaşında. Soruşturmanın farklı evrelerinde 3 kere ayrı ayrı ifadesi, beyanları alınmış ve hiçbir çelişki olmaksızın eylemi kendisinin bilmesinin münkün olmayacağı detayları da ifade eder şekilde anlatmış bir yavrumuz var ortada. Dolayısıyla şimdi bu tür davalarda özellikle çocuk istismarı ile ilgili konularda aslolan şey hem soruşturmanın hem yargılamanın bütün detaylarıyla ortaya çıkarılması ama aynı zamanda hızlı yapılması. Burada maalesef çok yavaş yürüyen bir soruşturma evresi ve devamında da yargılama evresini görüyoruz. İkincisi, bizim için çok önemli çünkü sadece bu dava değil, bunun dışında bu konuyla bağlantılı olarak delillerin karartılması gibi farklı suçlarda şikayet ve soruşturmalar var.

istek vakfı

Dolayısıyla bir taraftan da hala daha delillerin karatılması endişesiyle açıkçası karşı karşıyayız. Dolayısıyla biz bu anlamda sanığın tutuklanması gerektiğini ifade ettik. Bugünkü basın açıklamasınında da ifade ettik. Tutuklamanın bir yargılama önlemi olduğunun farkındayız ama tam da burada işte delillerin karartılması, tanıkların etkilenmesi söz konusu iken tam da burada bu yargılama önleminin gerektiği çok açık. Ancak bugüne kadar bu yönde bir tasarrufta bulunulmadı. Bugünkü duruşmada mahkemenin de heyetinde bu gerçeği göreceğini umut ediyoruz ve en azından yargılamanın bu aşamasında tutuklama kararının çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri