GÜNDEM

İstek Vakfı'nda 5 yaşındaki çocuğa taciz şoku

İstek Vakfı 5 yaşındaki çocuğa taciz iddialarıyla gündemde. Avukat Betül Altınsoy'un iddiasına göre olayın üstü örtülmeye çalışıldı. Sebebi ise en az taciz skandalı kadar vahim...

İstek Vakfı'nda 5 yaşında bir kız çocuğunun tacize uğradığı iddia edildi. Ailenin avukatı Betül Altınsoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu konunun duyurulması için sosyal medya kullanıcılarından yardım istedi. Altınsoy aynı zamanda İstek Vakfı'nın olayın üzerini kapatmaya çalıştığını da ifade etti.

2017 yılında İstek Vakfı'nda bir kız çocuğunun tacize uğradığını Twitter hesabı üzerinden açıklayan avukat Betül Altınsoy, sürecin 5 yaşındaki kızın yüzme derslerinin olduğu günlerde okula gitmek istememesi ve tepki vermesiyle başladığını şöyle anlattı:

OLAYI DUYURUN DİYE RİCA ETTİ

''Ben Betül Altınsoy. İstek Vakfı'na ait bir anaokulunda cinsel istismara uğramış 5 yaşında bir çocuğun avukatıyım. Sizden duyurmanızı istediğim bir ricam var. Kızımız 2017 yılında İstek Vakfı Anaokulu'na gitmekteydi.

Süreç, yüzme derslerinin olduğu günlerde küçük kızın okula gitmek istememesi ve tepki vermesiyle başladı. Aile durum karşısında şüphelenmeye başladığında kızına neden okula gitmek istemediğini sormaya başladı.

Bunun üzerine küçük kızımız detaylar vermeye başladı. İyice şüphelenen ailenin kızlarına "okul yıkıldı artık gitmeyeceksin" demeleri üzerine ise kız yaşadığı her şeyi anlatıyor. Burada paylaşmak istemediğim korkunç ifadeler! Tam bu noktada ailenin karşısında bir duvara dönüşen İstek Vakfı'nın dert ettiği tek bir konu oldu.

İSTEK VAKFI KİMİN?

İstek Vakfı, 1985 yılında Bedrettin Dalan tarafından kurulmuştur. Bugün Anaokulundan Üniversiteye uzanan bir eğitim zincirine sahip kurum 12 Anaokulu, 12 İlkokul, 12 Ortaokul, 10 Lise, 7 Fen Lisesi ve Yeditepe Üniversitesi ile eğitim veriyor. İstek Vakfı'nın okullarının ilki Göztepe-Çiftehavuzlarda kurulan Semiha Şakir Lisesi'dir.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri