GÜNDEM

İstifasını veren Tümamiral Cihat Yaycı'dan flaş Erdoğan açıklaması

İhaleye fesat karıştırmakla suçlanan Cihat Yaycı, istifa kararının ardından yaptığı açıklamasında bu kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisi olmadığı ve ona olan sadakatinin ömrü boyunca devam edeceğini söyledi.

TSK içindeki kripto FETÖ üyelerinin tespitini sağlayan FETÖMETRE’nin mucidi Tümariral Cihat Yaycı'nın "gururum incindi" diyerek istifa etmesi gündeme oturdu.

Akdeniz’de ‘Mavi Vatan’ haritasını hazırlayan kişi olarak da bilinen Cihat Yaycı, Libya ile yapılan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasının mimarı olarak gösteriliyordu. 

İHALEYE 'KAMU ZARARI' DİYEREK KARŞI ÇIKMIŞTI

Yaycı'nın istifasına neden olan dosyanın ayrıntılarını Hürriyet'teki köşesinde kaleme alan Nedim Şener, Yaycı'nın kumpasa uğradığını yazdı.

Donanma Komutanlığındaki ihaleye fesat karıştırmakla hakkında rapor yazılan Yaycı'nın dosyasını anlatan Şener, Yaycı'nın “Kamu zararı oluşmasına da müsaade edilmeyecek” diyerek ihaleyi alan firmaya karşı çıktığını anlattı. Ayrıntılar için tıklayın

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OLAN SADAKATİM ÖRÜM BOYUNCA DEVAM EDECEK

Gözlerin çevrildiği Yaycı'nın istifa sonrası ne diyeceği merak konusuydu. Yaycı, AK Partili eski vekil Mehmet Metiner'e konuştu. Metiner, Yaycı'nın açıklamalarını ve istifaya ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesabında paylaştı.

Yaycı Metiner'e yaptığı açıklamada ''İstifam asla Cumhurbaşkanımıza tepki değildir. Ona olan sadakatim ömrüm boyunca devam edecektir. Bana asılsız iddialarla kumpas kuranların gerçek yüzleri ortaya çıkacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri