GÜNDEM

İYİ Parti'den hükumete koronavirüse karşı 'özel hastane' çağrısı

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray tüm özel hastanelerin Sağlık Bakanlığı yönetimine geçirilmesi hususunda hükumete çağrıda bulundu.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında çalışmalar devam ediyor. Hükumet bakanlıklar eliyle tüm tedbirleri hızla yürürlüğe sokarken, muhalefet partilerinden ara ara bazı teklifler geliyor.

'ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI DEVLETİN ELİYLE YÖNETİLSİN'

İYİ Parti İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı’na Koronavirüs salgını konusunda bir öneride bulunarak, Özel Sağlık Kuruluşlarının tamamının Sağlık Bakanlığı emrinde salgınla mücadele merkezine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Çıray, “Tüm özel hastaneler mücadeleye hazır hale getirilmeli. Böylece büyük bir insan gücü salgınla mücadelede görevlendirilmiş olacaktır” dedi.

'YOĞUN SALGIN OLAN İLLER İZOLE EDİLSİN'

Çıray, ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya korana virüs salgınının hızını düşürecek öneride bulundu. Salgın hızının en yüksek olduğu ancak bugün hızının kesildiği Çin’in Hubey eyaleti örneğine dikkat çeken Çıray, salgının yoğun olarak görüldüğü illerin izole edilmesi önerisinde bulundu.

'TSK SAHRA HASTANELERİNİ KULLANMALI'

Çıray, salgınla mücadelede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a da öneride bulunarak, GATA’nın öneminin sadece Suriye’deki operasyonlarda değil, şimdi de ortaya çıktığını belirtti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin elinde bulunan sahra hastanelerinin karantina için kullanılabileceğini ve bu konuda hazırlıkların tamamlanması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri