GÜNDEM

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, 1'i boğulma olmak üzere 17 kişi hayatını kaybetti, 709 kişi yaralandı.

İzmir'de meydana gelen deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6.8 olarak açıkladı.

17 KİŞİ ÖLDÜ, 709 KİŞİ YARALANDI

AFAD, İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 709 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Yerlikaya, "AFAD verilerine göre; saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde #deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun" dedi.

Deprem sonrası, polis telsizinden de özellikle Buca ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti. Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri