GÜNDEM

İzmir'de vatandaş su sorununu çözdü

CHP'nin her seçimde rekor oyla aldığı İzmir'de yaşanan su kesintisi vatandaşı çileden çıkardı. Bu çıldırmışlık sokaklara taştı. Sokağa inen vatandaş bakın su sorununu nasıl çözdü...

Tahtalı Barajından Görece İçmesuyu Arıtma Tesisine giden 2200 mm''lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle İzmirliler 60 saattir su kesintisi yaşıyor. 

CHP'nin her seçim döneminde rekor oyla kazandığı İzmir'de yaşanan su kesintisi vatandaşı isyan ettirdi. Evine iş yerine su tedarik etmeyen isteyen binlerce İzmirli tıpkı 80'li yıllarda olduğu gibi su tankerlerinin arkasında uzunca kuyruklar oluşturdu.

İZMİRLİ SUYU BULDU

İzmir'de yaşanan su sıkıntısını gözler önüne sermek için çekilen video sosyal medyayı salladı. Görüntülerde İzmir'i sel götürürken evlerinde su olmayan 2 vatandaşın duş aldığı görülüyor. 20 saniyelik videoya yansıyan konuşmalar ise  'Dök kardeşim İzmir'de su yok... 2020 yılındayız İzmir'deki vatandaşların hali... Su bulduk İzmirlilere sesleniyoruz' sözleri ise güldürürken düşündürdü.

"YEDEKLEME SİSTEMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaşana su sıkıntısıyla ilgili olarak "Tahtalı Barajı'ndan gelen ana isale hattında, basınç artışı nedeniyle oluşan arızanın giderilmesi için seferberlik ilan ettik. Yaşanan sorunun farkındayım. Yarın akşama kadar arıza giderilecek. Sıkıntının tekrarlanmaması için gerekli yedekleme sistemi çalışmalarını da başlattık." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri