GÜNDEM

Kahramanlarımıza veda! Ankara'da tören düzenledi

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş ve 10 asker için ikinci tören Cuma Namazı'na müteakip Ankara'da Ahmet hamdi Akseki Camisi'nde yapıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan biri korgeneral, biri albay, 3'ü yüzbaşı, 4'ü astsubay, ikisi uzman çavuş 11 askerimiz için ilk tören Elazığ Havalimanı'nda yapıldı. İkinci tören ise Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde Cuma namazına müteakip yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasiler ve tüm devlet ricali katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri sevgili Habibimizin sancağı altında da buluştursun. Şu anda Korgeneral Osman Erbaş Komutanımız komutanlığı ötesinde tevazsuyla, duruşuyla çok çok farklı bir insandı. 

Yine yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları bir yolcukla elim bir kazada emanetleri sahibine teslim etti. Biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için yolculuktaydılar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bize de İnşallah bu makamı nasip eder. 

Öte yandan Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığı bölgede kaza kırım ekipleri, inceleme başlattı.  İki yaralı askerin tedavisi ise sürüyor. 

Yorumlar
Günün Manşetleri