GÜNDEM

Kampanyaya muhalif olanlara Atatürkün 10 maddelik emri ile cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'nı eleştiren muhaliflere Atatürk'ün 10 maddelik emri ile cevap verdi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'dan toplanan son rakamı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimize güveniyorum. Kampanyanın üçüncü gününde SMS hariç yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyonluk yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Yardım kampanyamıza katılarak dayanışmayı ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkürlerimi  sunuyorum." dedi.

Milli Dayanışma Kampanyası'na muhalefet eden isimlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün 10 maddelik emri ile yanıt verdi. Erdoğan, "Kurtuluş Savaşı başlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalifi Milliye diye 10 maddelik emir yayınlamıştır.  Burada savaşta ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oranı talep edilmiştir. Milletimiz bu dayanışma çağrısına gönüllülükle iştirak ederek kendisinin ve evlatlarının geleceği için varını yoğunu vermekten çekinmemiştir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri