GÜNDEM

Kamu bankalarından asgari ücretli ve emekliye 10 bin liraya kadar ihtiyaç kredisi

Koronavirüs yüzünden zor duruma düşen asgari ücretliye ve emekliye kamu bankaları kredi kampanyası başlattı.. Kampanyadan geliri 5.000 liranın altında olanlar yararlanacak. Peki kredi kampanyasından şartları neler? Kim ne kadar kredi alabilecek? Kredinin geri ödemesi nasıl olacak?

Kamu Bankaralarından asgari ücretli ve emekliye destek.. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak bir karar aldı ve kredi kampanyası başlattı. Peki krediye başvurma şartları neler? Kredinin geri ödemesi nasıl ve ne kadar olacak? İşte kamu bankalarının başlattığı kredi kampanyasının detayları..

Bir başka deyişle krediden; asgari ücretli, emekli, serbest meslek mensupları ile orta ve düşük gelir grubunda yer alan vatandaşlar yararlanabilecek. Kampanya için başvuran kişiler gıda harcaması, kira, elektrik, su ve doğal gaz gibi faturalarını krediden yararlanarak ödeyebilecek.

6 AY GERİ ÖDEMESİ YOK

Kredinin en önemli özelliği 6 ay ödemesiz ve toplam vadenin 36 aya kadar çıkıyor olması. Maksimum limiti 10 bin lira olan kredinin maliyeti de oldukça düşük ve ödemeler sabit taksitli

. Kredi için üç kamu bankasından birine başvurmak yeterli. Başvurular yarın (1 Nisan) itibarıyla alınacak.