GÜNDEM

Kandilli'yi de Bardakçı sarstı

İstanbul'da dün yaşanan depremle ilgili yetkili birimlerin açıklamaları çok konuşuldu. Gazeteci Murat Bardakçı yetersiz ve halkı panikleten Kandilli Rasathanesi'nin açıklamalarını yerden yere vurdu.

İstanbul'da dün 14.00 sularında yaşanan korkutucu deprem sonrasında gözler yetkili birimlere kilitlendi. Başta Kandilli Rasathanesi olmak üzere İstanbul halkı, AFAD ve Avrupa Sismoloji Merkezi'nden gelecek haberlere kulak kesildi. 

Ancak yapılan açıklamalar kenttekileri rahatlatmaya yetmedi. Özellikle Kandilli Rasathanesi'nin dil ve üslup açısından son derece sıkıntılı duyuruları halkı daha çok panikletti.  Haberturk yazarı Murat Bardakçı da Kandilli Rasathanesi'nin yetersiz açıklamalarını hedef alarak yerden yere vurdu. 

Bardakçı'nın ağır sözleri ise şöyle;

Dün, yine Kandilli’den yapılan bir başka açıklamanın bir bölümünü de diline ve üslûbuna dokunmadan aynen nakledeyim:

“Bölgesel aslında bu deprem, bu coğrafyada kıyısı olan Tekirdağ ve İstanbul için önemli bir test oldu. Bu testte ne kadar başarılı olduğumuzu sizlerin de takdir edeceğinizi umuyoruz” buyurmuşlar…

Bu ifadeleri de anlayan varsa, beri gelsin!

Söylediklerine göre dünkü deprem Tekirdağ ve İstanbul için önemli bir test olmuş, Kandilli Rasathanesi bu testten başarı ile çıkmış ve bu başarısının takdir edilmesini bekliyorlamış!

Türkçe’ye bakın! Başarılan iş nedir? Deprem mi? Yani, fayları test maksadıyla bizzat Kandilli Rasathanesi mi kırdı da takdir bekliyor, yoksa bilmediğimiz, sır olan bir başka önemli iş mi becerdiler? Ne?

Rasathanenin açıklamasında yeralan çok önemli başka tespitleri de, yine onların ifadelerine dokunmadan veriyorum:

4,7’lik depremden beri alışılagelmiş ana şok-artçı şok ilişkisine bağlı bir düşüş yaşanmamış. Orta düzeyde devam eden depremler sonrasında böyle bir şey yaşamışız. …Kısmen de olsa yapısal hasarlı binalar ve bazı “mühendislik yapılarda” problemler varmış, iletişimde sıkıntılar olmuş ve trafikte de sıkıntılar olmuş. Dolayısıyla gelecek olası büyük deprem için de onlara da test olmuş, bunu söyleyebilirlermiş!

Valla mı? “Ana şok-artçı şok ilişkisine bağlı bir düşüş yaşanmadığı” hepimizin mâlûmu idi ama bazı binalarda hasar meydana geldiğinden, iletişimde ve trafikte sıkıntılar yaşandığından haberdar değildik, sayelerinde öğrendik!

Ne diyeyim, Allah razı olsun!

Kandilli Rasathanesi’nin Türkçesine ve meramını ifadedeki aczine bakın!

Yorumlar
Günün Manşetleri