GÜNDEM

Kar nedeniyle bugün okullar tatil! İşte okulların tatil olduğu iller

Ülke genelinde soğuk ve kar yağışlı hava hakim. Yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi. İşte 121 Şubat’ta okulların tatil olduğu iller

Ülke genelinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava durumuyla pek çok il ve ilçe beyaza bürünürken bugün bir çok ilde okullar tatil oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika haberine göre yurdun önemli bir bölümü soğuk hava dalgasının etkisi altında kalmaya devam edecek. Deprem bölgesi Elazığ ve Malatya'da bugün kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da ise aralıklarla yağmur görülecek.

Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerimizde yağışların kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Öte yandan deprem bölgesi Elazığ ve Malatya'ya yeni bir sistemin etkisine girecek. Bölgede kar yağışı görülecek. İstanbul'da yağmur, Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu kesimleri için buzlanma ve don, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerler için çığ uyarısında bulundu. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde okullar tatil edildi.

İşte yurtta okulların tatil edildiği iller... (12 Şubat Çarşamba)

KASTAMONU

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için okullar 1 gün tatil edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de taşımalı eğitime hava şartları nedeniyle 12 Şubat Çarşamba günü bir gün süre ile ara verildi.

TOKAT

Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Artova, Başçiftlik, Pazar, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt ve Zile ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında, Tokat’ta merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamında okuyan öğrenciler ile özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde, Erbaa’da ise Gökal bölgesinde eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.