GÜNDEM

Kardeş sen manyak mısın Nesin?

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin, yazı yazdığı gazete ve twitter ortamında Türkiye'nin Fırat'ın Doğusu'nda fosfor bombası kullandığı yalanını yaymaya başladı.

Artı Gerçek isimli gazetede yazarlık yapan ve zaman buldukça terör örgütü YPG/PYD'li teröristlerle söyleşiler yapan Ahmet Nesin, son paylaşımıyla ihanetin dibine vurdu.

Ahmet Nesin, nereden geldiği belli olmayan bazı yaralı fotoğraflarını hem gazetede hem de twitter ortamında kullanarak, bu kişilerin Türkiye'nin attığı fosfor bambaları nedeniyle yaralandığını iddia etti.

Paylaşımlarında Hulusi Akar'ın, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde fosfor bombası ve nükleer silah yok" açıklamasına atıfta bulunarak, "Askeri envanterde beyaz fosfor yok diyor ama sanki askeri envanterde olmayınca bombalar patlamıyor" yazdı ve Türkiye'ye şu iftirayı attı:  "Askeri harekatta sivillere karşı beyaz fosfor kullanıldı"


İddiasını terör örgütü PKK'nın yayın organlarına konuşan Abbas Mansouran isimli birinin iftiralarına dayandıran Nesin'in cahilliği ise burada ortaya çıkıyor. 

PKK'nın yayın organları, Abbas Mansouran'ı İsveçli bilim insanı olarak tanıtıyor ama bu kişinin Türkiye düşmanı bir İranlı olduğuherkes tarafından biliniyor. PKK siteleri, Mansouran'ın "15-20 arası yaralıda beyaz fosfor yanıkları tespit ettik, bu kişiler arasında savaşçıların yanı sıra siviller ve çocuklar da vardı" yalanını 17 Ekim'de dile getirmiş ve Birleşmiş Milletler dahil olmak üzere uluslararası kuruluşlar bu yalanı önemsememişti.



SOSYAL MEDYADAN HAKARET YEDİ

Ahmet Nesin'in türkiye'yi karalayan iftiraları sosyal medyada da tepki gördü. Nesin'in paylaşımının altına eleştiri ve hakaret yorumları iliştirildi.

O paylaşımlardan bazıları:



Yorumlar
Günün Manşetleri