GÜNDEM

Kendi çocuklarına keman bizimkilere silah verdiler

HDP il binası önünde eylem yapan baba oğluna seslendi 'Teslim ol. Türk devleti merhametlidir!'

HDP'nin terör örgütü PKK'ya kaçırdığı oğlunu kurtarmak için HDP il binası önünde eylem yapan Şevket Bingöl "Oğlum HDP'liler tarafından kaçırıldı. 'Kürtleri savunuyoruz' diyerek, Kürt çocuklarını öldürüyorlar. Kendi çocuklarının eline keman, bizim çocuklarımızın eline silah veriyorlar" dedi.

İŞ BULDULAR DİYEREK GİTTİ

Oğlunun kaçırıldığında 14 yaşında olduğunu ifade eden Bingöl, oğlunun iş bulma bahanesiyle kaçırıldığını ifade eden baba sözlerini şu şekilde devam ettirdi 'Bana iş buldular, işe gidiyorum diyerek, evden çıktı. Ancak terör örgütü PKK tarafından kaçırıldı.'

İSTANBUL'DAN SURİYE'YE KAÇIRMIŞLAR

"Oğlum, Diyarbakır'a getirildikten sonra Kandil'e götürüldü. Onu aramak için çok uğraştım. Lice'deki kamplara gittim. Bana oğlumun olmadığını söylediler. İstanbul'a döndüğümde ise Arnavutköy ilçe teşkilatındakiler, oğlumun Suriye'nin Kobani kentinde olduğunu söylediler. İki yıl sonra bir gece telefon geldi. Kendini 'doktor' diye tanıtan biri, oğlumla birlikte Irak'ın Şengal bölgesinde olduğunu söyledi"

KÜRTLERİ SAVUNUYORUZ DEYİP KÜRTLERİ ÖLDÜRÜYORLAR

Tüm olanlardan HDP'yi mesul gören baba,

"Ölü mü, sağ mı bilmiyoruz. HDP'liler savaş olmasını istemediklerini söylüyorlar. Savaşı istemiyorsanız bu çocukları neden kaçırdınız? Türk askerini öldürmek için kaçırdınız. Demek ki siz Türkiye'yi karıştırmak istiyorsunuz. Kürt-Türk davası diyor.'' dedi.

KÜRTLERİ SAVUNUYORUZ DEYİP BİZİ ÖLDÜRÜYORLAR

Bizim böyle bir sorunumuz yok. Hepimiz bu bayrağın altında yaşıyoruz. Madem ki Kürt-Türk davası diyorsun, o zaman gel yanımda otur, hakkımı ara. 'Kürtleri savunuyoruz' diyerek, Kürt çocuklarını öldürüyorlar. 

KENDİ ÇOCUKLARINA KMENA BİZİM ÇOCUKLARA SİLAH

Kendi çocuklarının eline keman, bizim çocuklarımızın eline de silah veriyor. Biz bugün sadece kendi çocuklarımız için değil, 81 milyon insan için buradayız. Her zaman devletimizin yanındayız.

TÜRK DEVLETİ MERHAMETLİDİR

"Oğlumun devlete teslim olmasını istiyorum. Her zaman onun yanında olacağım. Türk devleti merhametli bir devlettir.''

BARIŞ PINARI HAREKATI'NI DESTEKLİYORUM

Barış Pınarı Harekatı'nı her zaman destekliyorum. Ben de harekata katılmaya hazırım, canımı seve seve feda ederim. Çünkü 81 milyon insan için buradayım. Bugün benim oğlumu götürdüler, yarın başkasının oğlunu götürüler. Analar, babalar artık ağlamasın. 40 yıldır çocukları toprağa gömüyorlar. Artık gömecek toprak kalmadı" 

Yorumlar
Günün Manşetleri