GÜNDEM

Kılıktan kılığa girip Bitcoin'le dolandırdı

Bitcoin borsasıyla 28 kişiyi dolandıran Safiye Gökçen Y., 375 milyon lirayı da alarak sırra kadem bastı.

Kendisini ekonomist-broker olarak tanıtan Safiye Gökçe Y.'nin polis, doktor, hemşire, asker, akademisyen, adliye çalışanı gibi çeşitli mesleklerde bulunan 40 kişiyi, toplam 600 bitcoin yaklaşık 30 milyon TL dolandırdı.

Soruşturmanın basına yansımasının ardından başka illerdeki Bitcoin Safiye mağdurları da şikayet için soluğu polis merkezlerinde aldı.

İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Adana ve Karaman başta olmak üzere mağdur sayısı 100'ü aştı.

Safiye Gökçen Y., hakkında yurt dışı yasağı konuldu.

8 İLDE 375 MİLYON LİRA

8 ilde toplam 375 milyon liralık vurgun yaptığı öğrenilen Bitcoin Safiye, mağdurlarını kandırmak için kılıktan kılığa girdi.

MAĞDUR KONUŞTU: KAR PAYI VERİYORDU

Mağdurlardan M.S., Safiye Gökçe Y.'nin yaklaşık 2 ay boyunca kendilerini ikna etmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Safiye Gökçe Y., hastanedeki doktor ve hemşirelerin bazılarını ikna edip bitcoin satarak, arada kar payı veriyordu.

2 AY PEŞİMİZDEN KOŞTU

O sıralar bize de babamızdan miras kalmış bir para vardı. Birileri aracılığı ile bunu öğrenmiş. Gelip, bizi buldu. Önce ona güvenmedik. 2 ay peşimizden koştu, bizi ikna etmek için ayrılmadı. İlk olarak 14 bin TL karşılığında bir bitcoin aldım. Bir süre sonra kar payı olarak 5 bin TL verdi. Daha sonra bir miktar daha bitcoin aldık. Paraya ihtiyacımız olmadığı için kar payıyla da bitcoin aldık. Geçen Ağustos ayında ihtiyacım olduğu için paramın tamamını istedim. Sonra bizi oyalamaya başladı. Bitcoin değeri bir anda 3 kat arttı. Kadın daha sonra ortadan kayboldu. Biz de avukat kanalıyla şikayetçi olduk.

60 BİTCOİN ALACAĞIM VAR

60 bitcoin alacağım var. Bu da yaklaşık 3 milyon TL'nin üstünde bir para yapıyor. Bir an önce kendisinin yakalanmasını istiyoruz. Yakalandığı an çok sayıda mağdurda ortaya çıkacaktır."

Yorumlar
Günün Manşetleri