GÜNDEM

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan Koronalı hastalara çağrı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 'immün plazma' tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. Kerem Kınık koronavirüsünü yenen hastalara da çağrıda bulundu..

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "immün plazma" tedavisi için günde 750 bağışçıdan plazma alabilecek kapasitede olduklarını bildirdi.

Kınık açıklamasında, "Koronavirüsü yendikten sonra 14 gün geçen bütün kahramanlarımızı, cephede savaşan diğer hastalarımızın da kahramanı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu sırada bağış hakkında açıklamalarda bulunan Kınık, "İyileştikten 14 gün sonra plazma alma işlemine başlayabiliyoruz. Bu süre 3 hafta kadar sürüyor. Kan verecek, plazma verecek olan vatandaşlarımızın bu süreye dikkat etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İMMÜN PLAZMA DEDAVİSİ İÇİN KİMLER BAĞIŞ YAPABİLİR?
Hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş olduğu kanıtlanmış olan kişilerin bağış yapabileceğini belirten Kınık, "Sağlık bakanlığı bu hafta itibarıyla 400 civarındaki iyileşmiş hastamızın bilgilerini paylaştılar. Farklı üniversite hastanelerimizde de hastalar bu bağışı yapabilecekler" diye konuştu. 

Kınık ayrıca, İstanbul, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Samsun, Antalya ve Denizli olmak üzere 10 ilimizde 13 bağış noktası oluşturulduğunu söyledi ve "Koronavirüsü yendikten sonra 14 gün geçen bütün kahramanlarımızı, cephede savaşan diğer hastalarımızın da kahramanı olmaya davet ediyoruz" dedi.

1 HASTA 6 İNSANA ŞİFA OLACAK
Bağış yapanlardan birer hafta arayla 3 kez plazma alınacağını belirten Kınık, "Bir hasta 6 insana şifa olacak. 6 insanı ölümün kıyısından çekebilecek" ifadelerini kullandı.  Kınık, "Üniversite hastanelerinde, özel hastanelerde, herhangi bir yerde bu tedavi için ücret talep edilmeyecek" dedi.  Bağışçıları fedakarlık yapmaya çağıran Kınık, plazma bağışlamanın donörlerin sağlığını tehlikeye atmayacağını vurguladı. 

Yorumlar
Günün Manşetleri