GÜNDEM

Kızılay Başkanı'ndan Fetö'cü müsün sorusuna cevap

Habertürk'e konuk olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Veyis Ateş'in "Siz Fetullah'çı mısınız?" sorusuna bakın nasıl cevap verdi.

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık tartışmaların odağındaki isimlerden biri oldu.

Hakkında birçok iddia ortaya atılan Kerem Kınık'ın 2012 yılında FETÖ elebaşı Gülen'in fotoğrafını paylaştığı gündeme getirildi.

Veyis Ateş, Habertürk canlı yayınında konuk ettiği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tartışılan tüm konuları sordu.

VEYİS ATEŞ'TEN "FETÖ'CÜ MÜSÜNÜZ?" SORUSU

Gazeteci Ateş, programda Kerem Kınık'a "Sosyal medyada, sizin 2000'li yıllarda FETÖ liderine övgü dolu mesajlarınız üzerinden eleştiriler, tepkiler var. Kestirmeden soruyorum. FETÖ'cü müsünüz?" diye sordu.

HİÇ ALAKAM OLMADI

Krem Kınık bu soruya şu cevabı verdi:

"Hayatımda ne aklımı ne incımı ne değerlerimi bir Allah'ın kulune teslim etmedim. Beni tanıyanlar tanır. "Fetullah Gülen 2 saat sonra" diye bir tweetim  var. Fetullah Gülen ile hiç görüşmedim, hayatımda karşılaşmadım. Tam o tweeti attığım dönemde, Kızılay gibi bir kurumun başında da değildim. Sivil bir insandım. Öldüğüne dair söylence çıkmıştı. Ben de Emre Uslu'nun tweetinde o saati paylaşarak Fetullah Gülen 2 saat önce öldü dedim. FETÖ'cü olan biri Fetullah Gülen'den ismiyle bahsedemez ismini anamaz.

OĞLUM 15 TEMMUZ'DA GAZİ OLDU

15 Temmuz darbe gecesinde saat 21.30'da ve ondan sonraki süreçlerde, benim Twitter hesabıma girsinler, benim nerede olduğuma baksınlar. 15 Temmuz'da korunması gereken en büyük değer Cumhurbaşkanı'mızdı. Ailemin tamamını Atatürk Havalimanı'na çağırdım, oğlum Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerken yaralandı, gazi oldu."

NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

"Türkiye Kızılay Derneği’nde çalışanların tamamı gönüllülerdir, hiçbiri maaş almaz. Ben derneğin genel başkanıyım, bir de derneğin genel müdürü var. Yönetim kurulu üyeleri ve şube üyeleri dernekten maaş almazlar.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ 3 ASGARİ ÜCRET ALIYOR

Yönetim kurulu üyeleri 3 asgari ücret alıyorlar. Kızılay bir kamu kuruluşu değil, özel bir kuruluş. Kızılay’ın hamisi kurulduğunda padişah, şimdi de Cumhurbaşkanımızın himayesinde.

Bizim şöyle bir yönetmeliğimiz var, Kızılay 10 bin personel çalıştırıyor. Bu çerçevedeki eşdeğer büyüklükteki 1800 kurum izlenir, orada verilen maaşlar toplanır, bir çan eğrisi yapılır, bunun ortalaması alınır, yüzde 80’lik bir kısmı maaş olarak verilir. Türkiye’nin binlerce hastanesinde personellerimiz kan hizmeti üretiyor.

SÜTLÜCE'DE KİRALANAN BİNA
Kerem Kınık, Veyis Ateş'in diğer sorularına ise şöyle yanıt verdi;

"Sütlüce'deki yerleşkeyi MÜSİAD'dan brüt 110 bin TL'ye kiraladık. Bizim çok sayıda gayrimenkulümüz var. Her şeyi tek bir noktada topladık, diğer yerleri ticari olarak kullandık.

KURBANLAR KESİLMİYOR İDDİASI

Kurban kesilmediği iddiası çok büyük bir yalan. Kızılay kurban operasyonunu başlattığından beri bunları noter, veteriner, gönüllüler huzurunda yapıyor. Örneğin sizin bağışınızı alıyoruz, kategorisine koyuyoruz, küçükbaşsa 1 tane, büyükbaşsa 7 hisse olacak şekilde birleştiriyoruz. Hayvanlarımızı veteriner hekim kontrolünde satın alıyoruz, noter huzurunda teslim alıyoruz, kesim günlerinde videolanıyor, tutanak altına alınıyor. 150-200 bin hissedara çekilen videoları gönderme imkanımız mümkün değil, çok isteyen olursa mail atıyor, biz de kendisine gösteriyoruz.

POLONYA VE UKRAYA'DAN ALINAN KURBANLIKLAR

Kurbanlarımızın bir kısmını Polonya'dan Ukrayna'dan aldık. Türkiye'den aldığımız hayvanların karkası 180 kiloydu, oradan aldığımız 230 kiloydu. Aynı anda 150 bin kurbanı kesmek zorundasınız, Türkiye'de bir kapasite var. Aldığımız toplam bağışla, aynı fiyattan daha fazla kurban alıp dağıtabilirsem ben bunu tercih edebiliyorum. Tarım Bakanlığı'mızın bize verdiği listeden yaptığımız açık ihaleyle alıyoruz.

DEPREM OLDUĞUNDA SENEGAL'DEYDİM

Deprem olduğunda ben Senegal'deydim. Daha önceden yapılmış planlı bir seyahatti. Cumhurbaşkanı'mızın heyetinde değildik. Perşembe gittik, cuma deprem oldu. Senegal'de bir çalışma için oradaydık, ilk uçakla İstanbul'a, oradan da Elazığ'a gittik. 2 gün oldu döndük, yarın sabah 6.30'da yine gidiyorum. Deprem olduktan 9 dakika sonra Kızılay acil afet planı aktifti.

Kurumun bütçesinde 10 katlık bir büyüme söz konusu. 2015 yılında Kızılay Suriye'de sınırdan içeri girmiyordu. Faaliyetleri 0 noktasında yapıyordu. 'Biz göçü kendi sınırımızda karşılarsak bu artar' dedik ve BM'den izin aldık. Sınırın diğer tarafında Sağlık Bakanlığı'mızın yönettiği Kızılay'ın bordrosunda olan 2 bin 300 sağlık personeli var. Kızılay burada bir destan yazıyor. Bugün oradaki o insanlar orada tedavi görüyor. Onun dışında Kızılay AB ile yaptığı bir anlaşma çerçevesinde doğrudan bir yardım alıyor. Kızılay Türkiye'deki mültecilere yönelik faaliyetlere yönelik parasının tamamını AB'den ve Kızılay-Kızılhaç Federasyonu'ndan almaktadır.

Yorumlar
Günün Manşetleri