GÜNDEM

Kızılay’ın afetzedelere yardımı sürüyor

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem haberini alan Türk Kızılay, Elazığ merkez başta olmak üzere Erzurum, Muş, Adana, Ankara, Erzincan, Trabzon, Gaziantep ve Düzce’deki afet uzmanlarını ve yardım malzemelerini bölgeye gönderdi.

Türk Kızılay, Elazığ’daki depremin ilk dakikalarından itibaren alarm durumuna geçti. Bölgedeki yardım çalışmalarını yürütmek üzere 206 afet uzmanını görevlendiren Kızılay, 33 öncü araç, 5000’er kişilik 4 mobil mutfak ve 7 ikram aracını bölgeye gönderdi.

Depremzede vatandaşların olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini de bölgeye sevk eden Kızılay, yaklaşık 5000 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapabilecek kapasiteye sahip mobil mutfakları ise Erzurum, Erzincan, Muş ve Adana’dan yola çıkardı. 2500 çadır, 5000’er kişilik 2 sahra mutfak kiti, 15.875 battaniye, 5079 yatak ve 1563 adet ısıtıcı da ihtiyaç sahipleri için sevk edildi.



Depremden psikolojik olarak da ciddi şekilde etkilenen afetzedelerin, içinde bulundukları durumdan en az hasarla kurtulabilmeleri için psikososyal destek çalışmaları başlatan Kızılay, 24 sağlık ve psikososyal destek uzmanı ile yaklaşık 2000 kişilik gönüllü desteğini de alarak bütün imkanlarını seferber etti.



Kızılay, evleri yıkılan veya ağır hasar alan ve geceyi sokakta geçirmek durumunda kalan afetzedelere mobil ikram araçları ile sıcak yemek ve içecek vermeyi de ihmal etmedi.



Şube ve temsilciliklerini de teyakkuz durumuna geçiren Kızılay, afetzedeler için hazırladığı gıda ve acil yardım malzemelerini de deprem bölgesine ulaştırmak üzere tırlara yüklüyor. Bölgedeki kan ihtiyacını da karşılayan Kızılay, olası kan ihtiyacına yönelik yeterli stokunu hazır bekletiyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri