GÜNDEM

Korkutan araştırma! Koronavirüs hangi organlara zarar veriyor?

Bilim insanlarından dehşete düşüren bir açıklama geldi., Koronavirüsün vücutta beyinden ayak parmaklarına kadar birçok organı hedef alıyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs ile ilgili çeşitli araştırmalar yürüten bilim insanları, koronavirüsün sadece akciğerlere zarar vermediğini, vücutta bilinenden daha fazla organı hedef aldığını açıkladı.

KALP KASLARINI ZAYIFLATIYOR
Bilim insanları, koronavirüsün kalbe saldırdığını; kalp kaslarını zayıflattığını ve kalp ritmini bozduğunu tespit etti. Koronavirüsün, kalbe verdiği zararların yanında ölümcül kan pıhtıları oluşturduğu, kan damarlarının iltihaplanmasını sağladığı da belirtildi.

BÖBREKLERİ DE HEDEF ALIYOR
Bilim insanları, koronavirüsün böbrekleri de hedef aldığını dile getirdi. Koronavirüsün böbreklere ciddi anlamda zarar verdiğini ve bu nedenle bazı vakaların diyalize bağlanmak zorunda kaldığı belirtildi. Tat ve koku duyularının kaybolduğu konusuna da değinen bilim insanları, koronavirüsün sinir sistemine saldırdığını, tat ve koku duyularının bu sebepten dolayı kaybolduğunu kaydetti.

Yorumlar
Günün Manşetleri