GÜNDEM

Korona ile mücadeleye 32 bin ek sağlık personeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında 32 bin yeni sağlık personelinin kadroya katılacağını duyurdu.

Bakan Koca, "Korkuya teslim olmuş bekleyişin yanlış olduğu yavaş yavaş görülüyor. Gücümüzü hayata bağlılıktan alacağımız anlaşılıyor. Hayatı korumanın yolu hayata bağlılıktır. Kadınlar tedbirler konusunda adeta ikna kahramanlarımız. Çocuklarımızsa bu mücadelede büyüklerine ve topluma karşı tüm kozlarını kullanıyor. Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. İnsan kaynağımız olarak kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Sağlık personellerinin ücreti hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "En üst düzeydeki dikkat sahibinin sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu belirtmek istiyorum. Kendisine ve Maliye Bakanı'na bu süreçte gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Personelimizin ek ödemelerinin üç aylık zaman diliminde tavan yüzde 100 olacağını ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"MASKERLER YURT DIŞINA SATILMAYACAK"

Bu dönemde Türkiye'de üretilen maskelerin yurt dışına satılmayacağını vurgulayan Fahrettin Koca açıklamasının devamında şunları söyledi: Zaman zaman bazı haberler çıkıyor. Sağlık çalışanlarımızın maske ve eldiven başta olmak üzere yeterli malzemeden yoksun olduğu söyleniyor. Kesin bilgi şudur, üniversite hastanelerimize, tüm hastanelerimize bütün malzeme sağlanmaktadır ve sağlanmaya devam edecektir. Küçük çıkarlar uğruna suistimal eden bazı malzeme üreticilerine katı yaptırımlar uygulanmıştır, uygulanmaya devam edecektir. İhracatı durdurulmuştur, maskeler yurt dışına satılmayacaktır. Fiyatlar konusunda endişeniz olmasın.

KORONAVİRÜS AŞISI

Koronavirüs aşısı için 6 üniversitenin davet edildiğini söyleyen Koca "Hacettepe, Erciyes, TÜBİTAK, Mam, Acıbadem üniversitelere ve merkezlere davet yapıldı. Halk sağlığı labaratuvarımız destek için hazır. Önümüzdeki dönemde ihtiyaçlarda hiçbir şarttan kaçınmadan Maliye Bakanlığımızın desteğini biliyoruz. Yapılması gereken her türlü desteği sağladığımızı, ülkede aşı konusunda kimler ne kadar yol almak istiyorsa daha fazla desteklemek için bir yaklaşım içindeyiz. Kim ne yapmak istiyorsa ona göre Maliye Bakanlığımız sonuna kadar desteği açmış durumdadır. Her türlü desteği vereceğimizi ilan etmek istiyorum." şeklinde konuştu

Yorumlar
Günün Manşetleri