GÜNDEM

Koronavirsüs salgınında ikinci dalgayı yaşayan Çin'den korkutan açıklama

Çin'in önde gelen acil tıp uzmanlarından Qui Haibo, koronavirüsün ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan yeni vakalarla ilgili korkutan bir açıklama yaptı. İkinci dalgayı yaşayan Çin'de yeni tespit edilen vakalar daha öncekilere kıyasla farklı bir seyir izliyor. Peki koronavirüs mutasyona mı uğradı? Ayrıntılar haberimizde..

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken bir yeni haber Cin'den geldi. Çinli doktorlar ülkenin kuzeydoğusunda koronavirüse yakalanan vakalarda hastalığın farklı şekillerde ortaya çıktığını duyurdu. 

Çin'in önde gelen yoğun bakım uzmanlarından doktor Qui Haibo bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada ülkenin kuzeydoğusundaki bazı kentlerde görülen yeni vakaların daha uzun süre virüs taşıdıklarını ve iyileşmelerinin akabinde yapılan testlerin daha geç negatif sonuç verdiğini bildirdi.

YENİ VAKALARDA KULUÇKA SÜRESİ 2 HAFTADAN UZUN SÜRÜYOR
Doktor Qui ayrıca, bu bölgelerde gözlemlenen hastalarda virüsün bulaştığı kişilerin daha uzun süre belirti vermediğini ve bu gecikmeden dolayı salgının tespitinde zorluk yaşadıklarını dile getirdi.

Koronavirüs hastalığına yol açan SARS-CoV-2 adlı yeni tip koronavirüsün kuluçka süresinin bir ila iki hafta sürdüğü, belirtilerin ise bu süre sonunda ortaya çıktığı biliniyor. Çinli doktorların gözlemlerine göre ise yeni vakalarda bu süre bir iki haftadan daha uzun sürüyor.