GÜNDEM

Koronavirüs 90 günde böyle kontrol altına alınacak! İlk aşıyı Fahrettin Koca olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yeni tedbirleri açıkladığı koronavirüs mücadelesinde çok kritik bir duyuru daha yaptı. Koronavirüs aşısıyla ilgili yaşanacak süreç de ortaya çıktı. 2021'in ilk çeyreğinde, 25 milyon 500 bin kişiye iki doz aşı yapılacak. İşte koronavirüsten kurtaracak 90 günlük plan..

Koronavirüs pandemisi 90 günde 50 milyon aşılamayla kontrol altına alınacak. Öncelik kronik hastalar ve sağlıkçılarda olacak. İlk aşıların 11 Aralık'ta uygulanacağı belirtilirken, ilk iki doz aşıyı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olacak.

Aşı ile ilgili son durumu aktaran Erdoğan Türkiye'nin kullanacağı koronavirüs aşılarına dair açıklamasında, "Aşı konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. 

Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya ulaşabileceklerdir. Önümüzdeki ay sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla inşallah başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Peki Türkiye'nin önünde aşılama başlangıcı ile kurtuluş arasında ne kadarlık bir zaman var? İşte koronavirüsten kurtaracak 90 günlük plan..