GÜNDEM

Koronavirüs aşılarının 6 ay koruduğu tespit edilmişti! Rus aşısının bağışıklık süresi şaşırttı!

Rusya'nın Kovid-19'a karşı bulduğu aşısı olan Sputnik V'yi geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi’nin direktör yardımcısı Denis Logunov'dan bağışıklık süresi hakkında umut veren açıklamalar geldi..

Rusya'nın Kovid-19'a karşı bulduğu aşısı olan Sputnik V ile ilgili güzel haberler geldi. Gameleya Merkezi'nin ilk aşı yapılan çalışanlarının virüse karşı bağışıklıklarının 9 aydır sürdüğün açıklandı.

Aşılananların antikor seviyelerinin sıklıkla kontrol edildiğini söyleyen Logunov, bağışıklığın daha ne kadar süre daha devam edeceğini takip ettiklerini söyledi.

Bilim dünyası, Kovid-19 için üretilen bir aşının ortalama 6 ay civarında koruma sağlamasını beklerken, Rus aşısının bu denkli uzun koruma sağlaması herkesi şaşırttı.

"TÜM SUŞLARDA ETKİLİ OLDU"

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi'nin direktör yardımcısı Denis Logunov, Sputnik V aşının bilinen tüm Kovid-19 suşlarına karşı etkili olduğunu belirterek, aşılananlardaki antikor seviyesinin, hastalıktan iyileşenlere göre daha yüksek olduğunu kaydetti.