GÜNDEM

Koronavirüs aşısı Türkiye'de zorunlu olacak mı?

Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısıyla ilgili en çok merak edilen soruya yanıt verdi.

Koronavirüs aşısının Türkiye'ye gelişindeki ertelemeyle ilgili açıklamalarda bulunana Bakan Koca, "Sözleşme gereği 11 Aralık'tan sonra Türkiye'ye gelmesi yazılıydı. Ayın 5'inden itibaren firmada depolarda bu aşı hazırdı. İzinlerin alınması bu gecikmeyi oluşturmuş oldu, başka hiçbir sebep yok. Bugün de bu izinler tamamlandı." dedi.

AİLE İÇİ BULAŞ ARTMAYA BAŞLADI

Aile bulaş kapalı ortamlara geçtikçe giderek artmaya başladığını vurgulayan Koca, "Misafirlik ev içi bulaş anlamında yüzde 85'lere çıkmış oldu. Çekirdek aile dışında biraraya gelmememiz son derece önemli. Biz ne kadar mesafeye uygun hareket eder, biraraya gelişleri azaltır, kapalı ortamlarda bir araya gelmez, kalabalık ortamları oluşturmamış olursak bu virüsün o kadrar bulaştırıcılığı azalmış olur." ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'DE ZORUNLU OLACAK MI?

Basın toplantısına katılan bir gazetecinin "Koronavirüs aşısı Türkiye'de zorunlu mu olacak?" sorusuna Bakan Koca şöyle yanıt verdi: Yüzde 91,25 koruyuculuk olan aşı. Vaka sayıları arttıkça bu oranın daha da yükseleceği, gönüllüler içerisinde 40 enfekte olan kişi olduğunu, şu an 29, sonlanmış olacak. 40 dediğimiz aşılanmış olup hastalık geçiren kişi sayısı anlamında. Bu koruyuculuk önümüzdeki haftalar daha da artacağını söylemek mümkün. Aşı zorunlu değil demiştik. Doğrusu aşının zorunlu olarak yapılmasından yana değiliz. Biz ikna ederek bu aşının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Kendim de sağlık çalışanlarıyla birlikte ilk aşıyı yaptıran kişi olacağım.

Yorumlar
Günün Manşetleri