GÜNDEM

Koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin normale dönüş için tarih verdi

Geçtiğimiz hafta yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ilk başarılı aşıyı bulduğunu açıklayan BioNTech şirketinin üst düzey yöneticisi Prof. Dr. Uğur Şahin'den açıklama geldi. Koronavirüs aşısını bularak tüm dünyaya umut olan Uğur Şahin normale dönüş için tarih verdi..

BBC'de Marr Show'a konuşan Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüse karşı son durumu paylaştı ve hayatın ne zaman normale döneceğine ilişkin de tarih verdi. Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs için aşı kurtarıcı olacak mı? Hayat ne zaman normale dönecek? İşte Uğur Şahin'in yaptığı açıklamalar..

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ilk başarılı aşıyı bulduğunu açıklayan BioNTech şirketinin üst düzey yöneticisi Prof. Dr. Uğur Şahin, "Bir bilim insanı olarak ve başkaca virüslerden şimdiye kadar gördüklerimizin ekstrapolasyonundan (sonuçların genişletilmesi, uyarlama) hastalığın önlenmesinde yüksek bir tesir umuyorum" dedi.

Prof. Şahin, "Böylesine yüksek etkili aşıyla insanlar arasındaki bulaşmanın belki yüzde 90 değil fakat yüzde 50 azalacağına çok eminim. Ancak unutulmamalıdır ki bu bile pandeminin yayılmasında dramatik bir düşüşle sonuçlanacaktır" ifadesini kullandı.

Aşının antikor tepkisine bağlı olarak her yıl, iki yılda bir ya da beş yılda bir yapılması gerekebileceğini vurgulayan Şahin, "Bu kış zorlu geçecek. Bu kış aşımızla enfeksiyon rakamları üzerinde büyük bir etkimiz olmayacak. Fakat her şey yolunda giderse aşıyı bu kış sonunda, gelecek yıl başında dağıtmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.